Wandschildering ‘uiltje knappen’ (Kinderspecial Najaar 2012)

Boom uiltje knappen

Onder de roze bloesem van deze fruitboom vindt ieder kind een veilig heenkomen. Op een echte tak zorgen twee kleine vogeltjes voor een lief slaapliedje.

Benodigd materiaal
Verf in de kleuren Pure white, Loft (grijs), Rose water (roze) (Painting the Past via Paint & Decorating Service 0475-335 632, paintingthepast.nl); tamponneerkwast (Marabu marabu-creative.com); grondverf, schroefdraad met stokeind, bijpassende plug, epoxylijm (bouwmarkt).

Zo maak je de schildering
Zorg voor een witte ondergrond. Teken met potlood het silhouet van een boom. Schilder de lijnen grijs en verf er met wit overheen als de verf nog nat is. Laat drogen en stempel met een ronde schuimrubber tamponneerkwast rozerode stippen. Zoek een mooie tak, niet te dik, en zaag op een lengte van ± 75 cm. Schilder de tak eerst met grondverf, daarna dekkend wit om er vervolgens met lichtgrijze verf nog eens lichtjes overheen te gaan. Hang de tak op met een onzichtbare plankdrager. Gebruik hiervoor schroefdraad met stokeind: deze draai je in een plug in de muur. Boor een gat in het uiteinde van de stok, doe er wat epoxylijm in en schuif het over het schroefdraad. Controleer of de tak, na het uitharden van de lijm, stevig hangt.

    Dit artikel is geplaatst in De gids met de volgende tags .