Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

DIY: fleurige opberger

Een basic mand geef je een unieke uitstraling door er een simpele, maar mooie bloem op te borduren. Het zakje is uitneembaar waardoor je het gemakkelijk kunt wassen.

Meer DIY’s? Bestel Ariadne at Home nu met 25% korting.

Nodig

Mandje met een fijne structuur € 2,50 (kringloopwinkel), stof Bomull € 1,99/meter (ikea.com), borduurgaren groen DMC Mouline € 1,79 – borduurgaren of wol wit DMC Mouline € 1,79 –
elastiekband 6 mm € 2,50 (pipoos.nl), borduurnaald, veiligheidsspeld, stofschaar, naaimachine

Zo ga je te werk

  1. Knip een lang stuk van het witte draad af, en trek deze door het oog van de borduurnaald. Doe de draad dubbel, zodat je de juiste dikte bereikt.
  2. Begin met het maken van een kruis. Doe dit met vier losse steken, dus niet met twee lange steken die elkaar kruisen.
  3. Maak nu op dezelfde manier een kruis dwars over het eerste kruis. Nu de vorm compleet is, kun je de blaadjes dikker maken en een beetje vorm geven. Kijk goed naar de positie van je bloem; die is afhankelijk van hoe het mandje gevlochten is.
  4. Nu kun je met het groene garen het knopje borduren, hierna maak je de steel. Afhankelijk van je mandje doe je dit met grote of kleine steken.

Tip: Je kunt het elastiek ook alvast in het tunneltje leggen, voordat je het tunneltje naait. Let op dat je het er niet aan vastnaait!

Productie & styling : Myla Griese / Fotografie: Louis Lemaire / Tekst: Natascha Klootsema