Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

DIY: zo maak je een marktkraampje voor kids

Wat is er nou leuker dan je eigen marktkraampje, zodat je de hele dag winkeltje kunt spelen? Wat er wordt verkocht kan per dag verschillen, maar een ding is zeker: aan het einde van de dag moet álles weg zijn. Wie maakt me los?

Hieronder lees je hoe eenvoudig zelf een marktkraampje van hout maakt in 3 stappen.

Meer leuke zelfmakers? Abonneer je nu op Ariadne at Home.

Nodig:

Schoenenrek 80x30x51 cm vurenhout € 12,15 (Hornbach), 2x grenen schaaflat gegrond wit 27x7x2700 mm en 2x rondhout lat 8 mm x 100 cm (bv. bij Hornbach), stof 110×90 cm, wij gebruikten Vertical Strip Cappuccino (stoffentijd.nl), fijngetande zaag, houtlijm, schroeven, houtlak, wij gebruikten wit van Action, winkelhaak of waterpas, naaimachine

Zo ga je te werk:

Stap 1

Zet het schoenenrekje volgens gebruiksaanwijzing in elkaar. Schilder deze wit.

Zaag de wit gegronde lat in onderstaande maten:

  • 2 stukken van 125 cm
  • 2 stukken van 66 cm
  • 1 stuk van 82 cm

Stap 2

Monteer de 2 stukken van 125 cm aan beide zijkanten in het midden, dat is met het middelpunt op 15 cm. Zet deze lat vast met 3 schroeven, 1 per horizontale lat van de zijkant van het schoenenrek. Lijm de 28 cm latten horizontaal op deze twee staanders. Plaats de 2 overgebleven stukken van 66 cm horizontaal op de twee zij-staanders. Doe dit op 20 cm van de bovenkant.

Stap 3

Knip een stuk stof van 110×90 cm. (Let op de richting van de strepen!) Maak aan beide uiteindes een tunneltje op 13 cm van het einde. Hier duw je de ronde stokken doorheen. Het dakje kun je nu over de staanders heen leggen.