Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

DIY: zo maak je een tuin-pronkkastje

Een oud verweerd hangkastje staat prachtig aan de wand in de woonkamer. Maar doe eens wat anders en maak er een pronkkast voor in de tuin van. Zo wordt het een echte eyecatcher aan de schutting of gevel!

Nodig
Verfontvetter Fusion TSP Alternative 250 ml € 10,85, verf Fusion Mineral Paint van Old Red Barn 500 ml € 23,95, synthetische kwasten Old Red Barn vanaf € 4,95 (fusionmineralpaint.eu) • dienblad € 19,- (jolandelijk.nl) • kleine taps toelopende terracotte potten (tuincentrum) • schuurpapier korrel 100 of 150, hamer, kleine spijkers, zaagje, houtlijm, gatenboor met dezelfde doorsnede als de bloempotten, vaatdoek en teil, afplaktape, potlood, krijtje.

Zo ga je te werk
1 Maak het kastje goed schoon met ontvetter, opgelost in water. Gebruik eventueel een schuursponsje.
2 Schuur het kastje licht op met korrel 100 of 150. Dit is vooral belangrijk wanneer je niet weet welk type verf eronder zit.
3 Zaag de legplank uit de kast. Doe dit vlak tegen de wand, zodat je het ook makkelijk weer kunt bevestigen. Handig: sommige legplanken liggen los in een kast. Haal ze er dan gewoon uit.
4 Teken af waar je gaten wilt boren voor de vaasjes of kleine bloempotten.
5 Zaag de gaten en schuur de randjes netjes op.
6 Neem het geheel nog een keer helemaal af met een vochtige doek om de laatste stofresten te verwijderen en laat goed drogen.
7 Timmer de legplank met kleine spijkers opnieuw vast in de kast. Gebruik eventueel wat houtlijm voor extra stevigheid.
8 Breng schilderstape aan op de ruitjes.
9 Nu ben je klaar om te gaan verven. Verf van kant tot kant. Neem niet te veel verf op je kwast, dan heb je het minste strepen.

Tip: zet het kastje op twee blokjes, zodat je ook de onderrand netjes kunt schilderen.

10 Met het krijtje kun je op de achterwand iets schetsen.

Productie en styling: Myla Griese / Fotografie: Louis Lemaire / Tekstbewerking: Liesbeth Carlier