Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

3x feestelijke DIY’s

Christmas is coming! Tijd om het huis onder te dompelen in kerstsfeer. Met deze drie eenvoudige én feestelijke zelfmakers van stylist Janneke bijvoorbeeld.

1. Feestelijke sterrenslinger

Met goudkleurig en wit papier en wat takjes geurende eucalyptus maak je een vrolijke slinger voor boven de bank.

Nodig:

Zo maak je het:

Snijd je papier in een vierkante vorm. Vouw je vierkant dubbel. Met de vouwrand aan de onderkant, de bovenkant is open. Vouw de rechterbenedenhoek om naar de linkerbovenhoek, een paar centimeter vanaf de bovenkant. Vouw de linkerbenedenhoek naar het midden toe. Draai je papier om. Je papier moet er een beetje uitzien als een vlieger. Vouw je ‘vlieger’ doormidden door de linkerkant naar de  rechterkant te vouwen. Draai het papier weer om. Knip een diagonale lijn van links naar rechts door het midden van het papier. Hoe steiler je knipt, hoe puntiger de ster zal zijn. Vouw het papier open zodat de stervorm zichtbaar wordt. Om je ster helemaal af te maken, ga je voorzichtig met een schaar of vouwbeentje langs de vouwlijnen, zonder de kaart door te snijden. Dit geeft de ster een scherper afgewerkte rand en maakt het gemakkelijker om hem open te vouwen. Vouw als laatste je ster in vorm, voorzie hem van een gaatje en hang op aan katoen koord. Wissel de maten en goudkleurig en wit papier met elkaar af. Hang tussen de sterren takjes eucalyptus. 

2. Origami-kerstster

Een heleboel (zelfgemaakte) kerststerren maken het kerstplaatje compleet! En met deze stap voor stap-werkbeschrijving is het helemaal niet zo moeilijk als het lijkt!

Zo maak je het:

3. Homemade zandkoekjes

Als cadeautje voor de gastvrouw, als extra zoetigheidje bij het dessert of gewoon voor jezelf… versgebakken zandkoekjes smaken altijd!

Nodig:

  • 200 gr roomboter
  • Snufje zout
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 1 ei (losgeklopt)
  • Poedersuiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 165 graden (hetelucht). Snijd de harde boter in kleine stukjes en doe deze in een beslagkom. Voeg zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, een half losgeklopt ei en een snufje zout toe. Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend zandkoekjes deeg. Leg bakpapier op de bakplaat en rol het deeg uit tot een dunne lap. Gebruik geen koekvormpjes maar snijd voorzichtig met een mes stervormen in verschillende maten uit het deeg. Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de zandkoekjes goudbruin. Na het bakken zijn de zandkoekjes zacht, ze worden knapperig als ze afkoelen. Bewaar ze in een koektrommel. Bestrooi de koekjes met poedersuiker zodra ze zijn afgekoeld.