Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

COLUMN: Frans avontuur – Deco en zo

Het inrichten van Maison Mayet zouden we na de zomer wel even snel aanpakken. Vergeleken met drie jaar stevig verbouwen zou dat naar onze mening één van de simpele klusjes worden. Not!
Zoals wel vaker hadden we al voor de definitieve koop het huis helemaal ingericht. Elke kamer was in ons hoofd al aangekleed voor de handtekening definitief gezet was. Aangevuld met mooie moodboards en ontelbare uitgescheurde artikelen van allerlei interieurbladen moest dat decoreren een makkie worden. Maar toen de verbouwing iets langer duurde dan gepland… heel veel langer dan gepland… begonnen die moods en smaken toch zachtjesaan te evolueren. Was het de tijd of wij zelf, sommige dingen klopten toch niet meer helemaal met hoe we het ons hadden voorgesteld.

Het gevolg laat zich raden. We hadden nu een bescheiden maar overvolle schuur met spullen waarvan we dachten dat ze wel zouden passen bij onze Franse boerderij. Bistrostoelen uit de koophal, Louis XXVI-spiegels van de rommelmarkt, een eiken tafel via internet, industriële lampen uit een Amsterdamse winkel, een verloren buffetkast gerenoveerd en gered uit diezelfde overvolle schuur. Alle spullen waren een afspiegeling van wat we tijdens die verbouwingsjaren mooi of passend vonden. Dat vinden we bij de meeste items nog steeds zo. Alleen bleek het allemaal wel heel erg veel. Kill your darlings maal vier is het gevolg.

We weten nu wel wat ons volgende zomer te doen staat. Voor het eerst gaan we zelf op de brocantemarkt staan met onze eigen stand. Na al die jaren jagen op rommelmarkten hebben we er wel een idee van gekregen hoe we dat kunnen aanpakken. Een simpele maar aantrekkelijke, niet te overvolle kraam met een paar opvallende ‘show’-items. Aangevuld met een eclectische mix van ‘te veel’. Wie ons een beetje kent ziet zo de verbouwingsjaren in spullen voorbijkomen op één lange brocantetafel. Wachtend op nieuwe dromers en decoreerders. Er zijn na het afgelopen coronajaar zoveel extra huizen verkocht bij ons in de buurt, dat al die kleine en grote decoratie-items snel een nieuwe eigenaar en een leuk interieur moeten kunnen vinden. De naam voor onze kraam weten we al. Deco en zo…