Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Trend gespot: planten anno 2020

Planten zijn de jongste tijd weer helemaal hip. Maar blijven ze dat ook in 2020? Monique Kemperman, campagnemanager bij mooiwatplantendoen.nl vertelt ons wat we dit jaar op plantengebied kunnen verwachten.

Monique Kemperman: “Er zijn 3 verschillende stijltrends die dit jaar een belangrijke rol gaan spelen”, steekt Monique van wal. “Allereerst hebben we behoefte aan rust. Het interieur is sereen en natuurlijk, dus de planten zijn dat ook. We zien luchtige vormen, planten met een witte waas, groen achter (mat)glas, maar ook orchideeën en palmen.”

“Ten tweede zijn openheid en diversiteit twee sleutelwoorden. “We willen ons wereldbeeld verbreden en onze interieurs zijn daar een afspiegeling van”, gaat Monique verder. “Binnen die trend is de sfeer juist vrolijk, nonchalant en kleurrijk. Planten zijn exotisch, bont of inheems en de potten hebben een handgemaakte of ambachtelijke uitstraling. We zien het gedessineerd blad, zoals bij de polkadot begonia vaak terug komen, maar ook bloeiend groen zoals de Flamingoplant doet het goed. De cactussen blijven populair en mogen natuurlijk niet ontbreken.”

“Ook imperfectie wordt meer dan ooit omarmd. “Voor het interieur betekent dit dat we steeds meer rauwe, urban invloeden gaan zien. Meubels zijn uitgesproken, vintage of hebben een ruw randje. De planten gaan hierin mee, we zien geverfde bladeren, krachtige vormen, uitgesproken kleuren en levendige dessins. Planten die we bij deze stijl zien zijn de Strelitzia (met en zonder bloem), de Celosia en de Codiaeum met zijn vlammend gekleurde blad.” 

Styling Elize Eveleens – Klimprodukties

Ontdek nog meer trends in editie 3. Nu in de winkel of online te bestellen.