Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Recept: klassieke appeltaart

Why mess with a classic? Het appelseizoen is hier, en wij voorzien je van hét ultieme recept voor het bakken van een klassieke appeltaart.

Ingrediënten

Voor het deeg
125 gr roomboter op kamertemperatuur
350 g bloem
1 mespuntje zout
250 g kokosbloesemsuiker
2 theelepels bakpoeder
2 eieren
1 eigeel (losgeklopt) 

Voor de vulling
1,5 kg appels (een mix van goudrenet en jonagold) geschild en in kleine stukjes
75 g kokosbloesemsuiker
1 eetlepel koekkruiden/kaneel
handje havermoutvlokken
handje in stukjes gehakte geroosterde walnoten

Ook nodig: spring- of bakvorm van 24 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes of partjes. Meng de stukjes appel met de kaneel en de kokosbloesemsuiker. Houd een eetlepel kokosbloesem suiker apart. Meng de havermoutvlokken en stukjes walnoot er ook doorheen. 
Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker.
Meng hierdoor de 2 eieren en de boter en kneed het geheel tot een deeg.
Maak er een grote bol van. En haal er 1/3 vanaf voor het maken van de reepjes voor de bovenkant van de taart.
Leg het deeg even in de koelkast zodat je het straks beter kunt vormen.
Rol het bol deeg met een deegroller tot een ronde plak en leg deze in de springvorm. Verdeel het deeg zo dat ook de binnenranden bedekt zijn.
Vul met het appelmengsel.
Rol het 1/3 stuk deeg plat en maak er dunne brede repen van. Leg over de bovenkant van de taart in een ruitpatroon waarbij de reepjes elkaar om en om telkens overlappen. Daar ben je even zoet mee maar eenmaal uit de oven is het resultaat prachtig. 
Bestrijk het deeg met het losgeklopt eigeel. Strooi een beetje extra kokosbloesem suiker over de taart. Bak een uur in de oven.

Productie en styling: Janneke Peters / Fotografie: Louis Lemaire