Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

4 x originele DIY-ideeën met kant

Dat je met een simpel kanten kleedje meer kan, bewijzen deze geweldige zelfmaakideeën. Als dessin op een kastje, als label op een voorraadpot of voor een romantisch tintje op een kussen. Met kant kun je alle kanten op.

kant kapstok

kant keuken

Wandspiegel ‘Hönefoss’, badkamerspiegel ‘Langesund’, roze vaas ‘Varvind’, decoratie bal ‘Somlig’ , gastendoekje ‘Fräjen’ donkerblauw, gastendoekje ‘Afjärden’ roze (Ikea). Kanten kleedje, make-up en parfum (privébezit).

kant vershoudpotten

De stempels op de tafelloper zijn aangebracht met matte lak IG PS-1161 € 10,95/liter (Karwei). Voorraadpotten, glazen fles (Serax). Groen bord, zwart bordje, groen kommetje (Pomax). Beige linnen tafelloper ‘Marknad’, schaar ‘Fullfölja’, wit servet ‘Arja’, kunstplant (Ikea). Groene glazen pot van Rastelli, houten snijplank, snijplank mangohout (Van Uytsel). Hoge glazen appelsapflessen (recycle van appelsapflessen), kanten lapjes en kleine flesjes (privébezit).

kant zithoek

Schriftjes (Yaya Home). Kussensloop met lijnenpatroon, oker kussen ‘Mira’ van Proflax, oker kruik , karamel kruik, karamel vaas, karamelkleurig vaasje, theelichtje (Van Uytsel). Krukje (Hema), stoel (Lil). Gordijn met kantwerk/ecru (Ikea). Kanten lapje, kanten spreien kussens met kantwerk (privébezit).

Schaaltjes

Heel eenvoudig om te maken en origineel: maak van kanten kleedjes je eigen schaaltjes. Gebruik omgekeerde kommen of schalen als mal en doordrenk het kleedje met een suikeroplossing. Gebruik ongeveer twee bekers suiker op één beker water.  Je kunt hiervoor ook stijfsel gebruiken. Breng het daarna in de gewenste vorm en laat het kantwerk minstens een dag drogen op je omgekeerde mal.

Kussen met nieuwe look

Geef een bestaand kussen een nieuwe look door er een kanten kleedje op te naaien. Wil je een stoerder resultaat? Naai dan eerst een stuk leer op het kussen. Tip: kies voor een kleur die opvalt en goed past bij je accessoires.

Romantische voorraadpotten

Geef stoere voorraadpotten of lege flessen een romantische uitstraling met kant. Papieren onderzettertjes worden etiketten met behulp van wat spuitlijm. De potten met een kanten rand krijgen een papieren label, uiteraard met een randje kant. Vastmaken gaat eenvoudig met wat tape.

Patronen

Voor een bijzonder gedekte tafel kun je een tafelloper bestempelen met een papieren taartonderzetter van kant. Plak het papier tijdelijk vast met tape en gebruik textielverf om het patroon aan te brengen.

Bron: Ariadne at Home juni 2016 | Styling Kristel van Leeuwen (woonthuis.nl) en Dorien Ceulemans | Fotografie Jole Lemmens en Marie Houttequiet | Tekst Floor Roelvink| Met dank aan Sunchere voor de locatie (instagram: @sun.felter)