Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

4 tips voor gezelligheid in huis

Een beetje gezelligheid creëren kan op eindeloos veel manieren. Heb je wat inspiratie nodig? Bekijk dan deze 4 ideeën. Want met bloemen, kaarsen of foto’s van geliefden, creëer je een leuke sfeer.

kaarsenKleine witte kaarsen van IB Laursen (Esmee Styling). Lange kaarsen, witte porseleinen potjes, witte kaarshouders van porselein, witte ronde kaarshouder van porselein met gootje, tafelloper in nudetint, roze servet, blauwe linnen servet (Dille & Kamille).

groepjes foto Clips (Dille & Kamille). Rek geverfd in ‘Frosted Sky’ (Flexa). Zilveren champagne emmer (Rivièra Maison).

plantenMacraméhanger 60 cm, macraméhanger 100 cm, keramieken pot ‘Flint’ (D&M Depot).

groepjes bloemen

Berken stammetjesverschillende glazen vaasjes, glazen karaf met noppen, vaas met ruiten groot en klein (Van Uytsel). Tafel en bijzettafeltje (Stef Antiek).

Kaarsen

Wil je ook zo’n sierlijk ensemble op tafel zetten? Kies dan voor lange en smalle kaarsen in meerdere formaten. De kaarshouders mogen van elkaar verschillen in vorm, maar kies wel voor dezelfde kleur. Het zachtroze en okergeel van de kaarsen combineert mooi met het grijs, terwijl de bruine kaars ervoor zorgt dat het niet te lieflijk wordt. De natuurlijke materialen, zoals mos, geven het geheel een warme uitstraling. Groepeer de kaarshouders bij elkaar en je bent niet meer van de tafel weg te slaan.

Groen in huis

Neem een brocante keukenrek, takken van een olijfboom en eucalyptus en een aantal oude familiefoto’s. Hang ze nonchalant verspreid over het rek en je hebt een echte blikvanger. Doordat de foto’s en het groen zijn gegroepeerd binnen een kader, oogt het geheel toch rustig. Ook mooi met bloemen.

Hangplanten

Hanglampen of macraméhangers op verschillende hoogtes zorgen voor een verrassend effect.

Vaasjes en bloemen

Op een tafeltje, een kruk, een boomstam… vaasjes en natuurlijke materialen zijn een droom van een combinatie. Hoe meer vaasjes je bij elkaar zet, hoe mooier het resultaat. Het pastelkleurige porselein zorgt voor een mooi contrast met het glaswerk. Bloemen zoals chrysanten, pioenrozen en margrietjes geven het geheel een zachte en frisse, maar toch ook stoere uitstraling.

Bron: Ariadne at Home april 2016 | Styling en fotografie Marie Houttequiet, Sarah Van Hove en Dorien Ceulemans | Tekst Floor Roelvink