Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Aantrekkelijk Amersfoort: onze favoriete adressen

Journalist Louël, die onder andere veel van onze binnenkijkers schrijft, heeft een werkplek midden in het oude centrum van Amersfoort. Het valt haar op dat steeds meer toeristen de stad ontdekken. “Helemaal terecht”, vertelt ze ons in editie 4, waarin ze ons meeneemt langs de mooie panden, pleinen en bijzondere (woon)winkels. Wat onze favorieten zijn, lees je hieronder.

1. Blur your life, feel good conceptstore

Blur your life

In en rond de Langestraat vind je de meeste winkels. Zo ook Blur. Deze conceptstore mag je niet missen. Je vindt er de leukste cadeaus voor jezelf en anderen. Het assortiment is breed: sieraden, snijplanken, geluksschaapjes, planten, aardewerk, accessoires… Achter elk product zit een verhaal. Je ziet waar het vandaan komt en wie het heeft gemaakt. In het bijbehorende café geniet je van veel (vegan) lekkers.
(Mooierstraat 18 bluryourlife.com)

2. Tussen stoffen en lintjes in Schwitzner

Schwitzner

Deze oude stoffen-en fourniturenwinkel is een walhalla voor iedereen die van handwerken houdt. Dankzij de krakende vloer en wanden vol bandjes, linten, garen, knopen en stoffen stap je hier meteen terug in de tijd. Als je niet kunt naaien, dan besluit je spontaan het morgen te gaan doen, tijdens de naailessen die achter in het atelier worden gegeven bijvoorbeeld. Bijzonder: de duizenden knopen die op kleur gesorteerd liggen en waarvoor mensen uit het hele land hiernaartoe komen.
(Krommestraat 14a schwitzner.nl).

3. Slapen in scheepshutten in B&B Vita Nova

Vita Nova

In de Eem, schuin tegenover KROAST, ligt het motorvrachtschip van Elène en Bernhard. De vorige eigenaar had het in negen maanden omgebouwd tot Bed & Breakfast, vandaar de naam Vita Nova: nieuw leven. Sinds mei 2018 is het schip van het jonge stel en runt Elène de B&B. Er zijn vijf tweepersoonskamers, of beter gezegd: moderne scheepshutten. In het ruim is de lounge voor ontbijt, borrel en spelletjes. De inrichting is basic, industrieel en sfeervol, met een houtkachel, kerkbanken en lichtinval van boven. Elène: “Bernhard en ik wonen achterop, in de schipperswoning. Ik ben er dus elke morgen vroeg bij om het ontbijt te serveren.”
(Kleine Koppel 11 hotelvitanova.nl).

Nog meer leuke adresjes in Amersfoort ontdek je in editie 4 van Ariadne at Home.

Een weekendje weg?

Berghotel

Kan je niet wachten om Amersfoort zelf te gaan ontdekken? Boek dan een korte citytrip met onze aantrekkelijke lezersaanbieding. Je kunt kiezen uit één of twee overnachtingen en verblijft in een karakteristiek viersterrenhotel op loopafstand van het historische centrum van Amersfoort. Meer info? Klik hier!