Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Amsterdam: onze favoriete adressen

Journalist Lotje ging voor ons op pad in upcoming, multicultureel Amsterdam-Oost én voelde zich helemaal thuis in de levendige buurt De Pijp. Hieronder onze top 3 van leuke adresjes.

1. All the luck in the world

“Alleen al van de naam word ik vrolijk. All the Luck in the World doet het goed in Amsterdam, want de winkel aan de Linnaeusstraat nabij het Oosterpark, is de derde in de hoofdstad. Moeder en dochter runnen de winkels, simpelweg door te doen waar ze goed in zijn. De één is stylist, de ander edelsmid. Dit levert een secuur gedecoreerde mengelmoes van vintage en nieuwe meubels, woonaccessoires en sieraden en stationery van eigen label. Elk hoekje laat een onverwachte mix van eigenzinnige items zien, die met creatief oog is gecombineerd. Extra leuk: Deze locatie van All the Luck in the World is lekker ruim, dus er is plek gemaakt voor een café.” (alltheluckintheworld.nl, Linnaeusstraat 20hs).

All the luck in the world

2. Bar Botanique – Café Tropique

“De uitbundige begroeiing op de gevel van Bar Botanique-Café Tropique, laat alvast een tipje van de sluier zien: ook binnen is het een grote weelderige bedoening. Reusachtige planten als bananenbomen en palmen kleuren ton sur ton met de groene muren en vloeren van dit café. Op de kast achter de bar staat een roze flamingo, de serveersters in hawaïbloesjes dienen jouw vers geshakete cocktail op in een ananasglas met rietje. Op zomerse dagen staan de buitendeuren open en ritselen de palmbladeren zachtjes in de wind. Dit heerlijke vakantiegevoel is populair onder een zeer uiteenlopend publiek, van hipsters tot stelletjes op leeftijd tot zakenmensen. Niet onbelangrijk: je kunt er lekker en gezond ontbijten, lunchen, borrelen en dineren.” (barbotanique.nl, Eerste van Swindenstraat 581).

Bar Botanique

3. Albert Cuypmarkt en de Boerenbonthal

“Ik vind het heerlijk om op markten rond te struinen, want daar leer je de ziel van een stad echt kennen. Als ik in Amsterdam ben, probeer ik altijd sfeer te proeven op de ‘markt der markten’, de Albert Cuyp. Al sinds 1905 de plek waar je bij zo’n 260 kraampjes terecht kunt voor groenten, vis, fruit, bloemen, sieraden en kleding. En verse lekkernijen, zoals ter plekke gemaakte broodjes haring. Een zak stroopwafels neem ik mee naar huis. Terwijl ik in gedachten een boeket samenstel, raast de onvervalste Amsterdamse humor me om de oren. De Cuyp maakt je vrolijk. De markt staat voor mij en veel andere bezoekers gelijk aan de vele stoffenkraampjes, waar hun veel grotere winkels achter verstopt liggen. Een oude bekende van mij is de Boerenbonthal, waar ik ooit meters oud-Hollandse ruiten en strepen insloeg om gordijnen en beddengoed voor de kamers van mijn kinderen van te maken. Een trip down Memory Lane!” (Albertcuyp-markt.amsterdam, Albert Cuypstraat).

Markt

Overnachten in Amsterdam?

Zin gekregen in een bezoek aan Amsterdam? Boek dan deze korte citytrip en overnacht in het Gr8 Hotel Amsterdam Riverside. Je vindt alle info op de website van Marrea.

Hotel Amsterdam

Lees het volledige stadsverslag van Lotje in editie 8.

Fotografie: Denise Zwijnen.