Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Breng duurzaamheid in je gezellige huis

We kunnen er niet meer omheen: ook volgend jaar is duurzaamheid weer belangrijk. Wil jij met een goed gevoel je interieur onder handen nemen? Ga dan voor een duurzame inrichting. Hoe je een duurzame en gezellige thuis maakt, lees je hier. (samen met Veneta)

Kies vintage meubels

Er zijn duizenden meubels in de wereld die je nog prima kunt gebruiken. De combinatie tussen vintage meubels en moderne stukken is enorm populair. Je kunt ook je oude meubels opfrissen door ze in een nieuw kleurtje te verven met duurzame verf. Goed voor het milieu, trendy en sfeervol.

Maak een moodboard op Pinterest en struin Marktplaats af voor leuke vintage vondsten. Wil je toch nieuwe meubels kopen? Ga dan voor degelijke meubels die veelzijdig zijn en voor een lange tijd meegaan.

Ga voor duurzame verf of behang

Ga voor verf met natuurlijke pigmenten. In verf zitten soms parabenen en luchtvervuilende stoffen, die vrijkomen tijdens het verven. Ga voor verf die gebaseerd is op kalk of gips.

Ook met behang maak je het gezellig. Behang waar geen formaldehyde inzit, is niet slecht voor het milieu. Met behanglijm op basis van acryl ga je te werk zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen.

Foto: missjettle.nl

Houd de warmte in huis

Houd je huis heerlijk warm in de winter en lekker koel in de zomer. Naast dat dit goed is voor het milieu, bespaar je ook op je energierekening. Je kunt al zo’n 100 euro besparen door een paar kleine aanpassingen in huis. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Ga bijvoorbeeld voor isolerende raamdecoratie.

Plissé gordijnen, overgordijnen en vouwgordijnen hebben een isolerende werking. Plissé gordijnen, ook wel bekend als dupligordijnen, hebben een honingraatstructuur die een stilstaande luchtlaag creëren. Hierdoor hebben deze gordijnen een isolerende werking.

Overgordijnen en vouwgordijnen met een verduisterende stof laten minder zonlicht, warmte en tocht toe in een ruimte. Ga voor een dikkere stof of extra voering om de ruimte nog meer te isoleren.
Naast haar isolerende functie, brengt deze raamdecoratie veel gezelligheid in een ruimte. Wil je nog meer sfeer toevoegen? Combineer dan overgordijnen met jaloezieën!