Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Den Haag: onze favoriete adressen

Den Haag is zo veel meer dan koninklijke paleizen en het torentje van de premier. In deze ultragroene stad wemelt het van de originele (woon)winkels, gezellige koffie- en lunchtentjes en indrukwekkende musea, weet onze journalist Lotje. En nu helemaal fijn: in een mum van tijd ben je op het Noordzeestrand.

Het was moeilijk kiezen, maar hieronder ontdek je de drie favoriete adressen van onze redactie.

1. Prentenkabinet Den Haag

“Het Prentenkabinet oogt aanlokkelijk, met haar muren vol oude en antieke tekeningen en litho’s. Ze staan op thema gesorteerd in houten bakken. Van zee- en stadsgezichten, botanische voorstellingen en portretten tot zelfs
een ‘tekenfilmbak’ met een oude prent van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Hoe leuk is dát voor een kinderkamer? Bij mij thuis speelt kunst een belangrijke rol, omdat het sfeer en persoonlijkheid brengt. Duur hoeft het absoluut niet te zijn, zoals deze Haagse schatkamer bewijst. Iets van je gading gevonden? Binnen tien minuten zetten de heren van het Prentenkabinet er een mooie lijst omheen. Hoef je het werk thuis alleen nog maar aan een haakje te hangen.” (Molenstraat 35, facebook.com/prentenkabinetdenhaag/).

2. Aan Tafel met Portazul

“Kommetjes, borden en schalen: ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik heb ze inmiddels uit alle windstreken, opgestapeld op een industriële trolley, zodat ze mooi in het zicht staan. Aan elke vondst kleeft een herinnering. Aan de winkel Aan Tafel met Portazul trouwens ook. Ik woonde er vroeger om de hoek en liep er toen al graag even binnen. Sinds jaar en dag is de zaak een internationaal begrip onder aardewerkliefhebbers. Niet gek, want tussen de uitgebreide en tikkeltje extravagante collectie van eigen import, is er voor ieder wat wils. De tekeningen variëren van wilde prints in bloemen, fruit, vlinders en vogels tot effen exemplaren in prachtige tinten. Welk serviesstuk je ook mooi vindt, kleur en karakter hebben ze allemaal!”(Noordeinde 204, aantafelmetportazul.nl)

3. Pistache Café

“Als ik op citytrip ga, waak ik ervoor de hele stad te willen zien. Liever kies ik twee leuke wijken, waar ik op mijn gemak de tijd neem om de lokale sfeer te ervaren. Het Hofkwartier is er deze keer een van. Tegenover de tuinen van Paleis Noordeinde vinden we een fijn lunchadres met de naam Pistache. Het is gevestigd in een sierlijk hoekpand met het jaartal 1770 op de gevel en heeft binnen inderdaad pistachekleurige muren. Vanuit de bank met luie kussens hebben we een superleuk zicht op voorbijgangers en genieten we van een broodje ‘Forever Friends’ (gerookte ribeye op mesclun, rucola, parmazaan en huisgemaakte truffelmayonaise) en een sapje van verse sinaasappelsap, wortel en gember dat ons plenty energie voor de rest van de dag geeft. Goed om te weten: Pistache maakt ook heerlijke lunchpakketten voor je klaar waarmee je kunt picknicken in de Paleistuin. Romantisch toch?” (Prinsestraat 134, pistachecafe.nl).

Overnachten in Den Haag?

Geniet je graag wat langer van deze mooie stad achter de duinen? Kies dan voor voor onze aantrekkelijke actie en boek een weekendje in het Fletcher Stadshotel Den Haag****. Je vindt alle info op de website van Marrea.

Ontdek nog meer leuke adressen in editie 7 van Ariadne at Home.

(Tekst: Lotje Deinum – Fotografie: Denise Zwijnen).