Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

DIY: aantrekkelijk stripje

Het boodschappenlijstje, een lief briefje, wat nog-uit-te-kiezen kleurstaaltjes … Je raakt ze nooit meer kwijt, als je ze aan deze magneetstrip ophangt. De strip oogt extra fraai doordat hij van verschillende soorten klei gemaakt is.

Eindbeeld

Nodig

Magneten € 0,55 per stuk, Creall Do & Dry boetseerklei € 1,39 (hornbach.nl) • DAS klei – terra cotta – 500 gram € 2,49 (intertoys.nl) • mesje • deegroller of rechte, glazen fles • bakpapier • 2 spijkers

Zo ga je te werk

Stap 1

Stap-1

Plak van elke soort klei een stuk en meng dit naar eigen smaak. Rol hier een ‘worst’ van en maak deze plat. De rechte reep moet minimaal 0,5 cm dikker dan de magneet zijn.

Stap 2

Stap-2

Snijd met een scherp mesje de zijkanten van de klei af, zodat er een lange smalle strook ontstaat. Let erop dat deze overal even dik is, zodat de strip straks mooi tegen de wand komt te hangen.

Stap 3

Stap-3

Druk de magneten voorzichtig in de klei. Hol eventueel de klei iets uit met een mesje. Zorg ervoor dat de magneet niet aan de voorkant van de strip zichtbaar wordt. Maak aan beide uiteinden op 1 cm uit de kant een gaatje. Hier gaat de spijker doorheen als de strip goed is gedroogd.

Productie: Myla Griese – Fotografie: Louis Lemaire