Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

DIY: creatief met ronde vormen

Met cirkels, ringen, … doorbreek je strakke lijnen in je interieur en creëer je een vriendelijke sfeer. Dus ging stylist Janneke aan de slag met ronde vormen. Onze favoriet: deze sierringen in art-decostijl.

6x creatief met ronde vormen

Nodig

Goudkleurig vliesbehang Reflect (378040) van Eijffinger € 49,95 per rol (eiffinger.com) • behang Cato wit, zwart en goud € 20,- per rol (kwantum.nl) • ronde grenen stok € 1,83 (hornbach.nl) • metalen goudkleurige ringen vanaf € 2,25 per stuk (pipoos.com) • ronde houten onderzetters vanaf € 2,99 per set (xenos.nl)

Zo ga je te werk

Zaag stukjes van een vuren- of eikenhouten balkje of gebruik stukjes resthout voor het maken van de voet van decoratie. Schuur de blokjes glad. Bekleed ronde houten onderzetters met stukjes behang. Boor een gaatje in de houten voetjes en in de zijkant van de houten onderzetters. Pas de maat van je boor aan op de maat van de houten stokjes. Steek de stokjes in de houten voetjes en in de beklede houten onderzetters. Breng eventueel een beetje houtlijm aan voor extra stevigheid. Je kunt ook een goudkleurige, metalen ring op een voet plaatsen. Als het een ring is met een oogje, boor dan een gaatje in de houten voet die groot genoeg is. Geen oogje aan de ring? Breng dan lijm aan in het geboorde gaatje en duw de ring zachtjes in de lijm. Houd vast tijdens het drogen. Tip: geen behang bij de hand? Gebruik dan gedessineerd papier of verf de houten onderzetters.

Shopping

Vaasje Soft rond wit aardewerk € 7,95 (casashops.com) • ronde grenen stok € 1,83 (hornbach.nl) • ronde onderzetters Glattis met houder in messingkleur per 6 stuks € 4,99 (ikea.com) • oud houten kastje (privébezit).

Nog meer zelfmakers met ronde vormen vind je in editie 1. Nu te koop in de winkel of online.

Fotografie: Louis Lemaire