Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

DIY: half om halfgordijnen

Goed tegen de inkijk en lekker origineel, deze half om halfgordijnen. Ook leuk als alternatief voor kastdeuren. Ben je de gordijntjes na een tijdje beu? Dan vervang je de theedoek, wat als gordijn is gebruikt, gewoon door een ander exemplaar. Ontdek hier hoe je ze zelf maakt!

DIY: half om halfgordijnen - theedoek

Dit heb je nodig

• gordijnroede ‘Räcka’ € 3,99 (IKEA)

• gordijnringen ‘Syrlig’ € 2,99/10 stuks (IKEA)

• strijkijzer en schaar

Uiteraard kun je er ook voor kiezen elders deze benodigdheden te kopen. Er zijn genoeg winkels die gordijnroedes en gordijnringen verkopen.

Zo maak je de gordijnen

Bevestig een gordijnroede op de gewenste hoogte. Verwijder de lussen en labels van de theedoeken. Maak plooien door de stof te strijken. Hier hebben we 5 cm tussen elke plooi gelaten, maar dat hangt af van de breedte van je raam. Bevestig op elke plooi een wit gordijnklemmetje met ring. Je originele gordijntjes zijn klaar, nu enkel nog ophangen.

Functies half om halfgordijnen

Half om halfgordijnen worden ook wel korte vitrage of panneaux genoemd. Deze gordijnen hebben meerdere functies en kunnen daarom op verschillende plekken in huis opgehangen worden. In de keuken of woonkamer voor het raam, in die vitrinekast om ervoor te zorgen dat kleine spullen uit het zicht staan, maar ook in de slaapkamer staan deze korte gordijnen mooi. Afhankelijk van hoeveel licht je naar binnen wilt laten schijnen, kun je kiezen voor theedoeken (als je deze zelf maakt volgens bovenstaand stappenplan), vitrage of gordijnen.

Bron: Ariadne at Home juli 2016 | Productie en styling Marieke de Geus | Fotografie Barbara Groen | Assistent Emma van der Krol | Tekst Floor Roelvink