Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

DIY voor een huwelijk: bloemenletters

Ga jij binnenkort naar een huwelijk? Met een passend woord van bloemletters of de initialen van bruid en bruidegom scoor je gegarandeerd.

joy bloemen diy huwelijk

Bankje (Vandijk & Ko). Plaid mohair-look (Hema). Fatsia kamperplant (Blooms & More). Terracotta pot ‘Ingefara’ (Ikea).

Bij een huwelijk (of een ander groot feest) horen bloemen. Gebruik mooie bloemen – zoals hier anjers en ranonkels – niet in een doorsnee boeket, maar op een orginele manier, zoals deze bloemenletters bijvoorbeeld. Het is écht eenvoudiger dan je denkt.

Zo doe je dat

Benodigdheden: Bloemendraad (bloemschikwinkel.nl). Anjers en ranonkels (tuincentra).

Vorm letters met bloemendraad. Bedenk hoe je de bloemen over de letters wil verdelen (bijvoorbeeld van licht naar donker of juist door elkaar). Kies stevige bloemen zoals anjers, die je tegenwoordig in mooie nude tinten kunt kopen. Hier zijn er ranonkels doorheen gemengd, die mooi van kleur overlopen en een extra romantisch gevoel geven. Knip de bloemen kort af en rijg het ijzerdraad door de knop heen. Doe dit op verschillende manieren, zodat er een nonchalant effect ontstaat. Rijg compact, zodat de knoppen niet gaan draaien. Je kunt grotere letters ook uit meerdere losse delen draad maken en daarna aan elkaar vast maken. Bind elke letter aan een mooi lint of touw en hang ze op.

Bron: Ariadne at Home april 2016 | Fotografie Marloes Bosch (marloesboschfotografie.nl) | Productie & styling Liesbeth Muilwijk en Willemijn ter Hart (flowerstories.nl).