Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

DIY: kwastjeskussens

Een theedoek is erg handig én je kunt er ook creatief mee aan de slag. Probeer eens deze kwastjeskussens zelf te maken. Goedkoop én origineel.

theedoek kussen kwastjes

Dit heb je nodig

Zo maak je de kussens

De kussens hebben een afmeting van 50×50 cm, gebruik dus de breedte van de theedoek. Vouw de theedoek op 50 cm lengte om, strijk de vouw plat en stik het door op 1 cm van de kant. Je hebt nu een vierkante lap van 50×50 cm. Knip uit een andere theedoek een lap van 50 cm breed en 40 cm hoog en werk de onderkant af met een zoom. Leg de 2 lappen op elkaar, speld ze rondom vast en naai de lappen aan elkaar. Aan de achterkant heb je nu een overslag, waar je het binnenkussen in kunt stoppen. Naai een grote knoop op de achterkant en gebruik het bestaande lusje als sluiting.

Zo maak je de kwastjes

Maak van blauw haakkatoen kwastjes van ongeveer 6 cm. Wikkel hiervoor het katoen 30 keer om drie vingers heen, zodat je een ring van katoen krijgt. Knoop een draad om de bovenkant van de ring en knip de onderkant open. Nu kun je het kwastje ophangen. Wikkel daarna op 0,5 cm van de bovenkant van het kwastje een draad en knoop het vast. Knip de onderkant gelijk af. Naai de kwastjes op de hoeken van de kussenhoezen.

Bron: Ariadne at Home juli 2016 | Productie en styling Marieke de Geus | Fotografie Barbara Groen | Assistent Emma van der Krol | Tekst Floor Roelvink