Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

DIY: lowbudget muurhanger

Touw en een mooie tak of houten stok, meer heb je niet nodig voor deze lowbudget-muurhanger van speelse kwastjes in verschillende kleuren. Wedden dat het dé blikvanger van je interieur wordt?

Wat heb je nodig?

Ecru vlastouw op rol € 3,95 (dille-kamille.nl) • ronde grenen stok 22 mm (ø), lengte 270 cm € 7,20 (hornbach.nl) • macramé koord getwijnd katoen 12/24 naturel € 12,95 per rol (pipoos.com) • katoentouw geslagen 6 mm kleur ecru € 0,81 per meter (touwbestellen.nl) • vergrijsd groen jute touw om bamboe stok € 1,11 (sostrenegrene.com).

Zo maak je het

Gebruik een ronde houten stok van 60 cm lang en 22 mm (ø) als basis voor het maken van de hanger. Boor gaatjes in beide uiteinden van de stok en maak daar een lang stuk touw aan vast als ophangsysteem. Gebruik verschillende soorten en kleuren touw voor het maken van de kwasten. Als accent tussen het beige en ecru is vergrijsd groen mooi. Voor elke kwast vouw je 11 stukken touw van minstens 70 cm dubbel. Leg de dikke streng touw op tafel. Knoop het midden van de streng samen met een lang stuk katoenen touw. Pak de streng op bij het geknoopte stuk touw en vouw beide delen van de streng naar beneden. Knoop de loshangende delen strak samen met een stukje touw en maak een dubbele knoop. Knip zo nodig de onderkant van de kwasten bij. Als laatste maak je de kwasten vast aan de stok met het overgebleven stuk touw. Het is mooi om tussen de stok en de kwasten een ruimte ‘open’ te houden van 10 à 15 cm. 

Nog meer DIY-ideeën met touw ontdek je in editie 7 van Ariadne at Home.

(Productie en styling: Janneke Peters – Fotografie: Louis Lemaire).