Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

DIY: een mooie kapstok

De hal is de eerste ruimte die je ziet als je je huis binnenkomt. Daarom is het belangrijk dat je er iets mooi van maakt. Deze kapstok bijvoorbeeld is ontstaan uit een oud kastje.

stof bloem liberty

Mand afgezet met ‘Betsy’ stof van Liberty (Tine K Home). Kledinghangers (Loods 5). Slingertje met Liberty Print (Meri Meri). Opbergdoosje (Rice). Opbergdoosje,  opbergblikje (mooiedozen.be). Kratje (Nijhof). Schilderij (Van Dijk en Ko). Naaimachine (privébezit). Stoffen (Provence.nl). Kapstok (privébezit).

Als je hal niet het formaat balzaal heeft, betekent dat natuurlijk niet dat er van de entree niets moois te maken is. Kies voor een lange kapstok, die een groot deel van de muur beslaat, maar niet al te ver naar voren komt. Zo heb je plek genoeg voor jassen, sjaals en tassen van het hele gezin en kun je ook nog goed door het halletje lopen. Doordat de kapstok wit geverfd is, valt-ie nauwelijks op.

DIY

Voor deze fraaie kapstok is een oud kastje gebruikt. Zo doet je dat: zaag de achterkant van het kastje eraf en behoud een klein stukje van het blad. Hier kun je mooie dozen op zetten waar je kleine spullen in opbergt. Plak eventueel een spiegeltje tegen het kastje en hang ‘m aan de muur.

Bron: Ariadne at Home juni 2016 | Productie Bart Brussee | Tekst Floor Roelvink