Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Erfstuk 6

Gevonden tijdens een gezamenlijke vakantie in Frankrijk toen ik met mijn schoonmoeder over een marktje struinde. Ik twijfelde of ik het kistje wel of niet zou kopen, besloot verder te lopen en kreeg later spijt. ’s Avonds lag het kistje op mijn bed. Bleek dat mijn schoonmoeder het in een onbewaakt ogenblik al voor me had gekocht.

Roze kistje

Lief cadeau

Ik heb enorm geboft met mijn schoonouders. We kunnen het goed met elkaar vinden en ze staan altijd voor ons klaar. Hoe vaak mijn schoonvader mijn man al niet heeft geholpen met klusjes in en om het huis… Fantastisch.

Een paar jaar geleden zijn we met mijn schoonouders en het gezin van mijn schoonzus twee weken op vakantie geweest in Frankrijk. Mijn schoonouders waren 40 jaar getrouwd en we wilden ze graag verrassen. Vooraf vond ik dat nog wel spannend. Dat we het goed met elkaar kunnen vinden is één ding, maar twee weken lang 24 uur per dag bij elkaar, dat leek me best een uitdaging. Ik heb me echt voor niets zorgen gemaakt. De vakantie was heerlijk, en het gebeurde regelmatig dat we ook afzonderlijk van elkaar eropuit gingen.

Zo gebeurde het dat ik samen met mijn schoonmoeder een marktje bezocht in een klein dorp vlakbij onze vakantiewoning. De mannen waren naar een supermarché om samen inkopen te doen voor de barbecue en mijn schoonzus bleef liever bij het zwembad. Het was heerlijk om even te struinen tussen als het moois en minder moois en samen fantaseerden we erop los over de herkomst van sommige stukken die we zagen.

Ik had al een aantal spullen gekocht, toen ik dit roze kistje zag staan. Prachtig, maar hoe moest ik het meenemen, waar zou ik het neerzetten en… ik had die dag al genoeg gekocht… Kortom de twijfel sloeg toe en ik besloot: bij twijfel niet doen. Toen ik aan het einde van de middag weer langs het kraampje liep en het kistje er niet meer stond, begon het te knagen. Had ik nou maar… Maar ja, eigen schuld, dan had ik het direct moeten kopen.

Ik was met stomheid geslagen toen ik ’s avonds onze slaapkamer binnen liep en het kistje op het bed prijkte. Bleek dat mijn schoonmoeder het de hele middag al in haar boodschappentas had gehad. Snel gekocht, toen ik even van een toilet gebruik maakte. Ik kon haar wel zoenen!