Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze favorieten uit Mooi Plan 9: Kind in huis

Een kind-proof, veilig én stijlvol huis? In Mooi Plan van editie 9 tonen we dat het kan! Aan de hand van 5 vragen over volwassen wonen met kinderen, geven we 20 pagina’s tips, ideeën en adressen om van jouw stulpje een net en aantrekkelijk familiehuis te maken. Hieronder ontdek je de favorieten van de redactie! 

1. DIY: bordjes en kopjes om vrolijk van te worden

Basic bordjes en kopjes maak je eenvoudig kindvriendelijk met porseleinstickers, kleine beeldjes en permanente verf. Wij kochten deze leuke Zoo stickers bij minienmadam.be. Doop ze enkele seconden in water en laat ze rusten op een bordje. Haal de onderste laag eraf en plak de sticker op een vetvrij en droog bord. Verwijder na 24u de bovenste laag van de sticker. Bak het bord ten slotte 10 minuten in de oven op 90 graden en tadaa: je hebt een leuk serviesje voor je oogappel! Mag het nog iets meer zijn? Bespuit dan een leuk, klein beeldje met permanente verf, laat het goed drogen en lijm het op een bordje met transparante lijm. Let op: dit servies kan niet in de vaatwasser! (Styling: Myla Griese – © Marie Houttequiet).

Ariadne DIY servies

2. Als je bordje leeg is…

Na het eten snel de tafel opruimen en dan nog even spelen in de tafeltent. dat is wel een heel grote stimulans om je bordje leeg te eten. (Tafeltent Zebra in zacht blauw, verkrijgbaar in diverse formaten vanaf 77×180 cm € 119,95 bij fonq.nl). ©Kidsdepot.

Tafeltent

3. Stoer hemeltje

Is jouw kindje angstig in bed? Een bedhemel kan helpen om een veilig gevoel te creëren. Het maakt de ruimte kleiner en overzichtelijker en voelt als slapen in een tentje. Zo’n hemeltje is niet alleen leuk voor meiden, met grof linnen en materialen uit de natuur geef je de hemel een stoere jongenslook. (Idee en uitvoering: Frivole.nl – © Susanne Otter, frivole.nl).

Bedhemel

4. Tot de maan en terug…

Verlichting op de kinderkamer is van groot belang bij het creëren van een rustgevende en gezellige omgeving. Kies daarom voor verschillende sfeerlampjes, in plaats van één grote hanglamp aan het plafond. (Wonder wandlamp “Ga slapen, Maan” met verborgen geheim dat je ontdekt als de lamp aan gaat, 45 cm doorsnee €59,95 bij hartendief.com). © hartendief.com.

Maanlamp

5. Geen plek onbenut!

Laat je niet afschrikken door een schuine wand. Maak er een kastenwand van. Ideaal op bijvoorbeeld de overloop. Je kunt een kast op maat laten maken door een timmerman, of er zelf één samenstellen op jouwmaatkast.nl. (Kleur op de kast WE M19 rose satin van Colora (boss.be). © Colora bosspaints.be.

Inbouwkast

Het volledige Mooi Plan ‘Familiehuizen – Kind in huis’ lees je in Ariadne at Home 9.

Samenstelling: Myla Griese – Fotografie DIY: Marie Houttequiet – Eindredactie: Monique Butter