Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Duurzaamheid op z’n Spaans: gerecycled glas

Mooi, een tikje robuust en duurzaam; wij zijn niet alleen fan van de look van gerecycled glas, maar ook van het verhaal erachter. Spaanse glasblazerij San Miguel (bij CASA) tovert al 35 jaar lang weggegooid glas om tot nieuwe, hippe designs. Daar worden wij pas blij van! En jij misschien ook, want wij mogen 10 handgemaakte vazen van San Miguel weggeven, dus lees snel verder!

Ariadne at Home | Gerecycled glas bij Casa
Glazen en karaf verkrijgbaar bij CASA

Stukje geschiedenis

In een klein stadje in Spanje begonnen in 1985 een paar glasblazers met het recyclen van glas. Hun kleinschalige fabriekje is ondertussen uitgegroeid tot een bedrijf van 320 mensen, maar hun missie blijft onveranderd: glas op een leuke manier een tweede leven geven. Alle producten van San Miguel zijn dan ook 100% gerecycled.

Authentiek tewerk

De glasblazers van San Miguel gebruiken enkel glas van de hoogste kwaliteit. Dat behandelen ze en verwerken ze tot nieuw glaswerk. Er worden geen additieven toegevoegd en het glas wordt gesmolten op een lage temperatuur: extra energiebesparend dus! Alles bij elkaar bespaart San Miguel met de recyclage van drie flessen genoeg energie om je smartphone een jaar op te laden.

Glazen en tap verkrijgbaar bij CASA

Glas in huis

Van speelse gekleurde vaasjes tot glazen servies met een robuustere look; glasblazerij San Miguel maakt ontwerpen in verschillende stijlen. De vazen zijn mooi op zichzelf of met een bundeltje droogbloemen erin, en met de glazen kommen en borden geef je een originele toets aan een gedekte tafel. Mooi weer? Dat gerecyclede glas verhuist gewoon mee naar de tuintafel, want dit materiaal kan wel tegen een stootje. Laat de zomer maar beginnen!

De collectie van glasblazerij San Miguel is hier te koop bij CASA.

Schrijf je in en win: wij geven 10 handgemaakte NOA vazen weg

Noa vaas bij CASA

Ben jij net zo enthousiast over de werkwijze en de designs van San Miguel als wij? Dan heb je geluk, want wij mogen 10 handgemaakte vazen weggeven! Al wat je hoeft te doen, is je in te schrijven op onze nieuwsbrief en onderstaand formulier in te vullen. Veel succes!