Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Handgemaakte decoratie in je tuin

Bij het inrichten van ons droomhuis, vergeten we weleens onze tuin. Zonde! Want ook die verdient aandacht. Met wat groen en enkele unieke objecten die jouw persoonlijkheid weerspiegelen, wordt het al snel een gezellige plek. Wij geven je tips en inspiratie voor het decoreren van jouw tuin. (in samenwerking met Mooievogels.nl)

Mooie vogels
Uniek en origineel

Kan jouw tuin wel een persoonlijke touch gebruiken? Probeer dan van binnen naar buiten te denken en maak van je tuin een verlengstuk van je huis. Met wat groen en bloemen onderscheid je je niet snel van de massa. Een tuin voelt pas echt eigen als je bijzondere kunstwerken of accessoires toepast. Zo zijn de metalen beelden van Mooievogels echte karakterstukken, die vanwege hun natuurlijke uitstraling in elke tuin goed passen. De beelden zijn ontwerpen van Afrikaanse kunstenaars. Zij maken de sierstukken tot in detail met de hand, waardoor elk ontwerp uniek is. Van tropische vogels zoals een Afrikaanse ibis of een flamingo tot een huismus en een reiger; er is keuze genoeg.

Metalen flamingo's

Unieke bijdrage

Naast origineel, zijn de beelden van Mooievogels ook duurzaam. De Afrikaanse kunstenaars maken ze namelijk van hergebruikt metaal. “Een vriend van mij werkte in Afrika en liet me zien me wat voor natuurgetrouwe beelden ze maken”, zegt eigenaar Reinier Veldhuijzen. “Ik was direct enthousiast en vroeg of hij er een aantal kon meenemen. Door de verkoop kan ik mooi bijdragen aan het leven van Afrikaanse gezinnen.” Achteraf krijgen de beelden in Nederland een beschermende laklaag. Dat zorgt ervoor dat ze ook in de tuin lang meegaan.

Metalen kraanvogel

3 manieren om een beeld te verwerken in de tuin

  1. Vogels zijn waarschijnlijk vaste bezoekers in je tuin. Geef ze een warm welkom door een speciaal hoekje voor hen te creëren. Kies een leuk vogelhuisje en zet er je favoriete metalen vogel bij. Met al deze dieren wordt het een stuk gezelliger in de tuin.
    Metalen beeldje mus
  2. Om je eigen zitplek nog meer aan te kleden, kun je er gerust wat kunst en accessoires toevoegen. Ook hier is een beeld op zijn plaats. Het ruige materiaal van de vogels creëert een industriële look terwijl de zachte, ronde vormen voor een subtiele, vrouwelijke sfeer zorgen. Hierdoor passen ze bij veel stijlen. Mooie buitenlampen en fijn textiel maken het hoekje helemaal af.
  3. Een lange strook natuur oogt eentonig, zet daarom een tuinbeeld tussen de perkjes en breek daarmee het patroon. Zo zorg je niet alleen voor afwisseling maar ook voor een verrassingseffect.

Bron: in samenwerking met Mooievogels.nl