Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Hangend groen

Een bos bloemen in een mooie vaas doet het altijd goed, maar hangend groen kan ook beeldschoon zijn. Als kroonluchter, slinger of krans zorgen bloemen voor een instant geluksgevoel. Daarom deze bloemideeën om zelf te maken. hangend groen - gekooid

Vogelkooi, vaasje blauw wit met bloemen (Xenos). Boek Pocket Herbarium (De Wereld van Snor). Gordijnen Designers Guild ‘Saraille Lemongrass’ 100% linnen (Wilhelmine van Aerssen Agenturen). Soortgelijk krukje (Leen Bakker). Stoeltje (privé-bezit).

hangend groen

Jute touw en knijpertjes (Dille & Kamille).

hangend groen - stoel

Stoelen nr. 35, weckflesjes en jute touw (Dille & Kamille). Kanten lint (Fourniturenwinkel).

hangend groen - olijftakjes

Kaart libelle (TokyoMilk). Washi-tape MT (Vlieger Papier). Goudkleurig ijzerdraad (Bloemschikwinkel). Pritt poster buddies (Albert Heijn).

hangend groen - krronluchter

Padua plaid van Designers Guild blauw en groen 100% linnen, hier gebruikt als tafelloper (Wilhelmine van Aerssen Agenturen). Bollenkistje (Het Groene Fabriekje). Waterbuisjes met dop (Bloemschikwinkel). Witte stenen karaf, stoelen nr. 35, mok en vaasje van glas (Dille & Kamille).

hangend groen - krans

Lint (Fourniturenwinkel). Rieten mand met gele hengsels (Dille & Kamille).

Een bosje in de kooi

1  Zet een leeg jampotje met water in het kooitje en vul deze met een bonte mix aan bloemen. Hier zijn ridderspoor (Delphinium Guard blue), pioenrozen (Coral Charm), violier (Matthiola Phantom Yellow), rozen (roze/oranje Lovely hearts) en kleine blauwe bloemetjes uit de maagdenpalmfamilie (Oxypetalum Coeruleum) gebruikt.
2  Steek de ene bloem van buiten naar binnen en plaats de ander juist weer in het kooitje, zo ontstaat een afwisselend geheel.
3  Hang de kooi aan het plafond met touw of lint.

Bloemenslinger

1  Bevestig met kleine houten knijpertjes verschillende bloemen los van elkaar aan een jute touw. Wij gebruikten: witte akelei (aquilegia), pioenrozen (Coral Charm), fijn akkerscherm (Ammi Visnaga) en kleine blauwe bloemetjes uit de maagdenpalmfamilie (Oxypetalum Coeruleum).
2  Bevestig de slinger met washi-tape aan de muur.

Stoel in bloei

1  Bind om elk vaasje op het breedste deel een mooi kanten lint en zet dit vast met een klein stukje Pritt buddy kneedlijm.
2  Bind om de hals van het vaasje een jute touw en hang het vaasje aan de stoel.
3  Steek in het vaasje een drietal bloemen, verschillend van vorm en in een mooi kleurpalet. Hier kozen we voor witte akelei (aquilegia) voor zijn mooie springerige vorm, lichtgele violier (Matthiola Phantom Yellow) en kleine blauwe bloemetjes uit de maagdenpalmfamilie (Oxypetalum Coeruleum).

Lijst van olijftakjes

1  Bind een aantal mooie Spirea takjes en olijftakjes aan elkaar met goudkleurig ijzerdraad. Kies takjes die het blad op een leuke plek hebben zitten.
2  Kies zelf een vorm en afmeting. Hier is gekozen voor twee rechthoeken. In de ene plakten we met washi-tape een mooie kaart, in de ander een bloem van ridderspoor (Delphinium).
3  Plak de lijstjes op de muur met Pritt poster buddies.

Krat vol veldbloemen

1  Voorzie een oud bollenkistje van een raster van gaas.
2  Hang een oud bollenkistje met de ‘pootjes’ naar beneden aan stevig draad of mooi dik lint op. Zorg dat het kistje waterpas en stabiel hangt. Tip: hang de kist eerst op een werkbare hoogte op. Voorzie de kist is van een raster van gaas.
3  Buig met een tangetje in het raster van ijzerdraad een gaatje dat zo breed is als de bloemsteel en steek de steel er van onderaf ondersteboven doorheen.
4  Bevestig een waterbuisje met water en een dopje om het uiteinde van de steel, zodat de bloem lang mooi blijft en blijft hangen.
5  Steek zo alle bloemen die je wilt gebruiken door het raster van de kist. Wij gebruikten: gele violier (Matthiola Phantom Yellow), lila violier (Matthiola Incana Turish Delight), ridderspoor blauw (Delphinium Guard blue), ridderspoor lila (Delphinium Dewi Lady), pioenrozen (Coral Charm)en een roos (roze/oranje Lovely hearts). Let op de luchtige verdeling van kleur en soort en hang de stelen op verschillende hoogten.
6 Knip voor een netter effect de stelen op dezelfde hoogte af.
7  Bevestig de bloemenluchter als hij klaar is op de gewenste hoogte en plek aan het plafond.

Rondje groen

1  Maak een ronde basis van bloeiende takken spirea door de takken dakpansgewijs aan elkaar te binden met ijzerdraad. Knip de harde onbuigzame gedeeltes af.
2  Bind daarna de bloemen, in dit geval fijn akkerscherm (Ammi Visnaga), een soort fluitenkruid, met hetzelfde ijzerdraad op de krans. Ga op je gevoel af en hang de bloemen hier en daar tegen de klok in, meer aan de binnenkant of juist aan de buitenkant.
3  Bepaal de bovenkant als de krans bijna af is, zodat je aan het eind bloemen kunt aanbrengen die extra de aandacht trekken.
4  Bind hierna een lint aan de krans en hang je rondje groen op een mooie plek.

Bron: Ariadne at Home juni 2016 | Fotografie Marloes Bosch | Productie en styling | Willemijn ter Hart (Flowerstories) en Liesbeth Muilwijk