Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

INTERVIEW: Cynthia en Tom blikken vooruit naar 2021

Actrice Cynthia Abma en haar Belgische man Tom Raeymaekers kochten twee jaar geleden een oude, vervallen Franse boerderij. De enorme verbouwing is nog steeds aan de gang en levert heel wat smaakvolle anekdotes op, die je ook in 2021 in Ariadne at Home leest.

Kerstdagen in kleine kring. Heel gezellig zo met z’n viertjes, maar het doet Tom en Cynthia ook terug verlangen naar de drukke, spannende kerstfeesten uit hun kindertijd. Tom vertelt in hun column in de nieuwste Ariadne at Home (nummer 13) over de vijf ‘eetfestijnen’ die in zijn Belgische familie vroeger heel normaal waren. Het nummer ligt vanaf dinsdag 22 december in de winkel en is online verkrijgbaar.

In dit interview staan Cynthia en Tom stil bij alle (klus)hoogtepunten uit 2020 en blikken ze vooruit naar een jaar waarin ze de deuren van Maison Mayet – drie jaar na de aankoop- hopelijk eindelijk voor andere gasten kunnen openen. 

Waar brengen jullie dit jaar de feestdagen door?
Tom: “Wanneer je dit leest, hopen we ons klaar te maken voor een vertrek naar Frankrijk. Maar dat is op het moment van schrijven nog onzeker. We volgen de richtlijnen in Nederland en Frankrijk. De kerstvakantie heet niet zonder reden zo en moet een tijd van ontspanning zijn. Samen genieten én ieders veiligheid staat voorop. We zien wel waar we terecht komen, als we maar samen zijn.”

 
Hoe Cynthia en Tom normaal gesproken de laatste dagen van het jaar doorbrengen: oliebollen bakken met vrienden in hun mooiste kersttruien.

Links: Een opgeknapte buffetkast met een zelfgemaakte kerstkrans van Cynthia.

Hoe hebben jullie het huis versierd?
“We hebben normaal twee kerstbomen: een in Nederland en eentje in Frankrijk. Soms komen daar nog Cynthia’s zelfgemaakte kerstkransen bij voor op de voordeur of in het huis. En we knippen elk jaar een grote mistletoe uit de appelboom van de buurman. Elke kus telt, zeker dit jaar! We dekken de eettafel met mooie, oude tafelkleden, servetten en kandelaars van de oma’s. Een antieke, gedeukte wijnkoeler mag ook niet ontbreken. Die geeft de tafel meteen een feestelijk tintje.”

Wat was 2020 voor jaar voor jullie?
Net als voor iedereen was het een ingewikkeld jaar. We dachten afgelopen zomer klaar te zijn met de verbouwing, maar dat gaat nu wat langer duren. Gelukkig hebben we dit jaar ook een heleboel dingen wél voor elkaar gekregen. Zo hebben we alle vloeren gelegd. De badkamer is zo goed als klaar en we zijn deze zomer begonnen met het verven van de kamers. Dus ondanks dit gekke jaar hebben we toch een hoop kunnen doen. Gelukkig!”

2021 zal het jaar worden dat Maison Mayet hopelijk eindelijk (fingers crossed!) z’n deuren voor vrienden en andere gasten opent. Wat is jullie planning voor het komende jaar? Voor zover je kunt plannen in coronatijd…
“We zijn wat voorzichtiger geworden met deadlines, maar we hopen nu tegen Pasen 2021 klaar te zijn. Dat zou drie jaar na de aankoop van Maison Mayet zijn, dus een mooi moment om de verbouwing af te sluiten. Uiteraard zal er daarna nog wel een en ander te doen zijn zoals de tuin inrichten en de buitengevels afwerken. In de zomer hopen we klaar te zijn om de eerste vrienden en andere gasten te ontvangen.”

Wat zijn jullie wensen voor jullie Franse boerderij?
“We hopen vooral dat Maison Mayet een prettige plek wordt voor iedereen die er verblijft. De verbouwing duurt natuurlijk een stuk langer dan verwacht, maar we hebben nooit het gevoel gehad dat het ons te veel werd. We hebben elke keer weer veel zin en energie om er aan de slag te gaan, misschien wel dankzij de hele corona-situatie. Daarnaast is het ook onze vijfde verbouwing, dus wellicht helpt dat ook wel qua verbouwstress. We gaan gewoon zachtjesaan maar stug door en op een dag zal het wel klaar zijn. Om daarna weer te gaan dromen van iets nieuws!“

Nummer 13 van Ariadne at Home ligt vanaf dinsdag 22 december in de winkel en is online verkrijgbaar.