Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De kunst van groepjes maken

Het is een van de meest eenvoudige stylingtips die er bestaan: groepjes maken. Door vaasjes bij elkaar te zetten of fotolijsten te groeperen, wek je de illusie van één fraai geheel. En het leuke is: iedereen kan het!

groepjes boeken

Oude boeken (kringloopwinkel) geverfd in 00 Historical White (Painting The Past). Kist (Privébezit). Jute tuintouw (Dille & Kamille).

groepjes lepels

Dienblad Oil 45 cm (Nordal). Porselein lepels en lage kom Piet Boon (Serax). 

groepjes lijsten

Witte tafel, houten kruk (Stef Antiek). Geel glas, bruine vaasjes van Leonardo (Van Uytsel). Plateau geel/wit, katoenen servet, witte kom (Pomax). Fotolijsten koper (Nkuku bij Wunderkammer).

1. Groepje boeken

Door een aantal oude boeken wit te schilderen, ontstaat er een verrassend geheel. Helemaal als je varieert in dikke en dunne boeken. Bind de lectuur met een mooi stuk touw bij elkaar en je hebt een uniek stylingelement. Waar je ook nog eens wat op kunt zetten! Vind je het zonde om je boeken te verven, dan heb je vast geluk bij de kringloop of op de rommelmarkt.

2. Groepje lepels

Prachtig: een lege tafel met één zorgvuldig uitgekozen schaal of dienblad, met je mooiste lepels uit de servieskast bij elkaar verzameld. Die verdienen tenslotte een ereplaats! Het porselein wordt extra bijzonder als je het gebruikt om bollen hyacinten en narcissen en mos in te planten. Een klein laagje water in de lepel en je hebt een mini-tuintje op tafel.

3. Groepje lijsten

Een wand vol lijsten maakt een interieur nog persoonlijker. Houd bij het ophangen een denkbeeldig vierkant in gedachten en hang alles daarbinnen, zo sla je de plank nooit mis. Kies voor dezelfde soort lijsten, zoals hier rechthoekig en in koper, of juist voor een bont geheel van verschillende vormen en stijlen zoals klassiek, sierlijk en strak.

Bron: Ariadne at Home april 2016 | Styling en fotografie Marie Houttequiet, Sarah Van Hove, Dorien Ceulemans | Tekst Floor Roelvink