Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Laura’s stijlboek: Bretagne

Iedere maand gunt Laura ons een kijkje in haar stijlboek, waarin ze de mooiste spulletjes selecteert. Deze maand liet ze zich inspireren door de ruige kust van het Franse schiereiland Bretagne.

Laura

Laura’s stijlboek

“De kust van Bretagne is stoer, rotsachtig en imponerend. Waar vroeger imposante schepen voeren met het dek vol woeste zeelieden, kun je nu eindeloos ver over het water turen. Typisch Bretagne is de Bretonse streep, een echte klassieker. Dun, dik, in oceaanblauw of zwart en wit, je ziet nautische strepen telkens weer terug in kussens, kleden, (strand)stoelen en servies. En da´s niet zo gek, want ze zorgen voor een ultiem zomergevoel en passen overal bij. Binnen of buiten, je kunt de matrozenlook toepassen waar je wilt. Ik laat je graag zien hoe!”

stijlboek laura bretagne

Streep-sur-streep

Dunne lijnen, dikke lijnen, in zwart en grijs of juist klassiek blauw. Mixen en matchen mag! Je hoeft niet te kiezen voor één soort streep, het is juist leuk om verschillende soorten te combineren. Probeer maar eens uit met kussenhoezen. Leg ze op een linnen bank en je zult zien dat het mixen van strepen een leuk effect heeft. Idee: laat één kussen eruit springen door te kiezen voor een streep in rood, geel of een andere felle kleur.

Zeewand

In de Rijkstudio van het Rijksmuseum (rijksmuseum.nl) kun je allerlei schilderijen en tekeningen van de zee, schelpen en vissen vinden. Print ze uit op mooi papier en hang ze aan de wand als een collage. Je kunt er de hele muur mee vullen als een soort behang of de afbeeldingen nonchalant links en rechts, hoog en laag ophangen.

Strandhuis

Typisch aan een strandhuis zijn de lichte tinten, het vele wit en gebleekt hout. Vergeet bonte kleuren en houd het geheel zo naturel mogelijk. Blauw mag eigenlijk niet ontbreken, maar heb je liever een andere kleur, dan zijn lood- en lichtgrijs, of een zandkleur, goede alternatieven. Tie-dye, ofwel het verloop van kleuren, geeft dat waterige zee-effect. Leuk idee: doop de onderkant van dunne witte gordijnen in
een badje met blauwe textielverf.

Wie is Laura?

Laura is journalist en stylist voor verschillende bladen. Je herkent haar misschien van Ariadne at Home, want maandelijks stelt ze een stijlboek samen waarin ze ons op de hoogte houdt van dé trends en ons inspireert om zelf creatief aan de slag te gaan. Ze heeft een passie voor interieur en styling, als kind al was ze bezig met het creëren van stylinghoekjes en moodboards. Kleuren, stofjes en mooie sfeerbeelden… Laura verzamelt ze graag op een creatieve manier.

Bron: Ariadne at Home juli 2016 | Styling Laura Gommans | Fotografie Louis Lemaire