Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De leukste uitjes van de maand augustus

Fairs, tentoonstellingen, markten en bijzondere plekken die passen in de sfeer van Ariadne at Home. Wij verklappen de leukste uitjes van de maand augustus.

Blue Berrie Hill

Beesd (GL): Landgoedfair

Op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt weten ze hoe een fair te organiseren. Alweer de 22ste editie, met dit jaar het thema ‘Van Hollandse bodem’. Ruim 180 standhouders met mooie spullen en lekkere (biologische) producten. Het Landleven staat in alles centraal. En neem vooral ook een kijkje in de eeuwenoude moestuin en orangerie.

Info: van 17 t/m 21 augustus

Temploux (BELGIË): Antiek/brocantemarkt

De grootste antiekzolder van België noemen kenners deze markt in het dorpje Temploux ook wel. Het is dan ook een echte antiek- en brocantemarkt, geen braderie met wat oude spullen.  Maar liefst 1500 kramen, dus reden te meer (vroeg!) naar het zuiden af te reizen.

Info: 20 en 21 augustus

Amsterdam: X BANK

Nieuw in onze hoofdstad: X BANK, eindelijk een plek waar Nederlandse ontwerpers samen onderdak vinden. Een winkel vol kunst, design, mode en vakmanschap, gevestigd in het voormalige Kas Bank hoofdkantoor. Zachte kussens van Piet Hein Eek naast sieraden van Gem Kingdom en mode van Amor Mondial.

Info: elke zondag

Amsterdam: The bead goes on

In de 18e-eeuw werden exclusieve buidels, tasjes, schoenen en portefeuilles gemaakt van glaskralen zo klein als zandkorrels. Hippe modeaccessoires voor de Franse elite. Tassenmuseum Hendrikje toont deze bijzondere kralentassen én accessoires vanaf de 18e-eeuw tot heden – want the bead goes on.

Info: tot en met 18 september

Broekhuizen (LB): Blue Berrie Hill

Tot eind augustus kun je de lekkerste blauwe bessen zelf plukken bij Blue Berrie Hill. Meld je bij de zelfplukbalie voor een entreebewijs en emmer en je kunt de plantage op. Wordt het te warm, dan zijn er drankjes en blauwebessentaartjes op het terras bij het theehuis.

Info: tot en met 31 augustus

Haarlem: Streetfood in het park

Fijn nazomeren met familie en vrienden in het mooiste park van Haarlem, midden in het centrum. Op ProefPark Haarlem staan uiteenlopende foodtrucks, van busjes tot bakfietsen met keuken. Picknickkleed mee en eten maar (van een Haarlemse gedroogde worst tot Italiaans).

Info: 26 tot en met 28 augustus

Leeuwarden: insteken, doorhalen…

Een volledig gebreide ruimte, de geschiedenis van het breien in kijkkastjes en breikunst in bijzondere installaties: laat je in het Friesmuseum onderdompelen in een sprookjeswereld rondom het breiwerk. Elke zaal is een nieuwe verrassing. De laatste maand van de tentoonstelling ‘Breien’!

Info: tot en met 28 augustus

Amersfoort: zomergrachtenmarkt

Niet alleen in augustus, maar ook in september vind je op de Kortegracht, een van de meeste sfeervolle plekken van Amersfoort, weer een gezellige Zomergrachten Markt. Met zo’n 100 kramen lifestyle, kunst, wonen, vintage en mode, en allerlei lekkere hapjes en drankjes.

Info: 4 september

Bron: Ariadne at Home augustus 2016 | Foto Blue Berrie Hill | Samenstelling Louël de Jong