Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mooi en handig: opbergmogelijkheden uit hout

Op de vloer, in de keuken of de badkamer; hout zorgt voor warmte, sfeer en geeft interieur karakter. Bovendien erg handig als je kiest voor een van deze opbergmogelijkheden.

hout opberger kast

Kastje met vakken, spiegeltje en veer van wit keramiek (De Zinkenviool). Gewei (Geweldig Gewei). Zeepbakje, vaasje van glas, kam in de vorm van een walvis, houten krant en hamamdoek (Nijhof). Houten bakje uit een set van 3 (Houtspul). Handdoeken, houten zeeppompje (Ikea). Spiegeltje (H&M). Tandenborstels van hout (privébezit).

hout opberger la

Lade uit een kast (Old Basics). Houten opbergdoos, klokje, zaklamp van hout,  knijper van hout, schriftje met kaft van berkenhout (Houtspul). Doosje 6-hoek (Nijhof). Libelle van hout, uit een kaart (DDKADO).

hout opberger

Kastje met lades (Houtspul).

Een open kast

Voor hout geldt: hoe ouder, hoe mooier. Gebruikt, gebutst of versleten, dat maakt helemaal niets uit. Een open kast is functioneel, opgeruimd en tegelijk alles voor het grijpen. En het ziet er ook erg mooi uit. Tip: hout combineert geweldig met een witte basis.

Kijkkastje voor schatten

Een lade van verweerd hout is een mooie en praktische opberger voor kleine spulletjes die gezien mogen worden. Misschien heb je nog wel een oude kast op zolder staan? Geef de buiten- of binnenkant eventueel een likje verf. De lade is ook leuk aan de muur met kleine accessoires of een lief kaartje erin geplakt.

Vakkenkast wordt voorjaarsvaas

Een kastje van onbewerkt hout is leuk, maar je kunt het ook een kleur geven. Een vakkenkast is handig voor kleine rommeltjes op je bureau, maar door z’n speelse uiterlijk ook leuk om mee te stylen. Zet er bijvoorbeeld groen in, gipskruid of eucalyptus (in een pipetje met water). Zo wordt je vakkenkast een originele voorjaarsvaas.

Bron: Ariadne at Home maart 2016 | Productie Bart Brussee | Tekst Floor Roelvink