Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Paaspret

Pasen staat weer voor de deur! Ieder jaar weer een van de vrolijkste en kleurrijkste feesten om je huis naar aan te kleden. Gelukkig hoeft paasdecoratie niet duur of ingewikkeld te zijn, met een paar basic spulletjes en materialen uit de natuur ben je al snel klaar voor dit gezellige lentefeest.

Spring op je fiets en maak een tochtje over het platteland of door het bos op zoek naar de perfecte paastak. Wilgen zijn hiervoor ideaal, maar ook andere krullende takken komen in aanmerking, hoe meer vertakkingen hoe beter. Verstevig je favoriete pot of vaas met zand of kiezeltjes, zodat de tak stevig staat. Spuit de tak wit, goud of in een leuke pastelkleur voor een origineel effect.

Opsmukken

Je paastak is het leukst met zelfgemaakte versieringen. Blaas witte en bruine eieren uit en beschilder ze in natuurlijke tinten of chique goud. Prik daarvoor in een rauw ei aan boven- en onderkant een gaatje en blaas langs een kant waardoor het ei er langs de andere kant uitkomt, goed spoelen en klaar. Ook leuk zijn bruine eitjes waarop je met witte krijtbordmarker patronen tekent. Mag het wat speelser? Laat de kinderen de eieren in allerlei verschillende kleuren verven. Voor eieren met bolletjes-motief neem je een stapel oude tijdschriften waaruit je rondjes in allerlei kleuren perforeert die je op de eitjes kleeft. Fan van klei? Maak hangers in eivorm en gebruik verf, koperfolie of maak er afdrukken in zoals je hieronder ziet op de foto.

Wollig paashaasje

Handgemaakte paasdecoratie is ook weer helemaal in, denk aan houten en vilten hangers of gehaakte eieren of eierwarmers. Niet alleen in eivorm, ook konijntjes, vogeltjes en bloemetjes krijgen een plekje aan de paastak.

Paastak met decoratie

 

 

Voorjaarsetentje

Paas-brunch gepland? Gele kaarsen en servetten liggen op elke paastafel, maar wat dacht je van een twijgje groen waarmee je de lente naar binnen brengt? Steek een paar frisse takjes of blaadjes tussen rieten mandjes waarin je je chocolade eitjes en paashazen legt.

Nog meer leuke ideeën voor een paas-proof huis? Check dan zeker dit artikel en lees onze laatste editie die je nu in de winkel vindt (van 10 april tot 6 mei 2019.)

 

Beelden: 1. Etsy LigitasWorkshop 2. Productie en styling: kimtimmerman.com, fotografie: Peggy Janssen 3. Dille & Kamille 4. Dille & Kamille • Tekst: Kim Houben