Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Picknick op ‘n kleedje

Mooi weer? Vul een mand met lekker eten en drinken, zoek een fijne plek, hang de slingers in de boom en sla je kleedje uit.

picknick op een kleedje

picknick op een kleedje

Picknickkleed ‘Nature’ van waterdicht polyester, 214×140 cm (Urbans and indians).

Waar picknicken?

Je kunt picknicken in je eigen tuin, in het park om de hoek of op zoek gaan naar een bijzonder picknickspot. Wij hebben een paar mooie picknickplekken voor je opgesnord, maar wil je een uitgebreide lijst per provincie, neem dan een kijkje op Natuurmonumenten.
❥ Plukbos Kardinge (Groningen)
Behalve heerlijk picknicken kun je in het bos en de aangelegde akkerranden veldbloemen en fruit plukken in de zomer.
❥ De Wieden (Overijssel)
Midden in de natuur picknicken. Geen zin om zelf een mand te vullen? Theeschenkerij De Wieden verkoopt picknickmanden met broodjes, fruit en een drankje.
❥ Beeckestijn (Noord-Holland)
Picknicken in de prachtige stijltuinen van Landgoed Beeckestijn, met het indrukwekkende landhuis op de achtergrond.
❥ Veluwezoom (Gelderland)
Tussen de fruitbomen eten aan een picknicktafel of op een zelf meegebracht kleed (Veluwezoom).

picknick dessert

Zomerzoet

Een toetje mag natuurlijk niet ontbreken. En geserveerd in een leuk kopje, smaakt deze hemelse citroen-mascarpone nóg lekkerder.

Nodig:

  • 1 citroen
  • 1 bakje mascarpone (250 g)
  • 100 ml yoghurt halfvol
  • 1 bakje frambozen
  • 1 bakje rode bessen
  • 3 el lemon curd

Aan de slag:

Rasp de gele schil van de citroen. Meng de geraspte schil met de mascarpone en de yoghurt. Doe de helft van de frambozen en de helft van de bessen samen met de lemon curd in een kom en mix kort met de staafmixer. Schep de citroen-mascarpone in de kopjes en verdeel de puree van roodfruit erover. Roer voorzichtig door elkaar. Schep de rest van het fruit erop en serveer. Ook lekker met een extra schepje lemon curd erop.

Bron: Ariadne at Home juli 2016 | Samenstelling Myla Griese | Eindredactie Marion de Boer | Foto 3: Zilverblauw | Recept: Allerhande