RECEPT – Cheesecake met blauwe bessen
Zin in een gezellig uitje? In Stoutenburg vind je de pluktuin van Wilma Ravenhorst. Naast het plukken van een prachtig boeket, kun je in het bijhorende theehuis smullen van Wilma’s zelfgebakken taarten. Een feestje, toch? Onder het mom ‘sharing is caring’ deelt zij hier alvast graag het recept van haar cheesecake met blauwe bessen.
Zomerse zoete zonde
Ingrediënten
150 gram havermoutkoekjes – 50 gram boter – 270 gram roomkaas – 80 gram suiker – 1 ei – 1 eidooier – 1 à 2 eetl. blauwe bessen jam – 150 gram blauwe bessen.
Zo maak je ‘m
Maal de koekjes fijn en laat de boter smelten. Giet daarna de boter bij de koekjes crumble en bedek hiermee de bodem van een taartvorm (18 cm doorsnee). Klop vervolgens de roomkaas, de suiker, het ei en de eidooier door elkaar en giet deze mix over de koekjesbodem. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. Laat goed afkoelen en verdeel vervolgens eerst de jam en daarna de verse bessen over de taart. Versier eventueel met enkele (eetbare) bloemetjes.
Benieuwd naar de pluktuin van Wilma? Je vind ‘m hier.
(Uit een productie van Coco Features – Fotografie: Lucie Beck)