Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Shoppen in Breda: onze 3 favoriete adressen!

Een dagje shoppen is altijd leuk, en al helemaal als de feestdagen bijna voor de deur staan. In editie 11 neemt collega Lotje ons mee naar haar woonplaats Breda, voor een flinke portie cadeau-inspiratie. Wij stellen alvast onze top 3 voor!

1. Stilleven Stilleven

In deze gezellige ontbijt-, lunch- en theezaak word je omringd door een bonte verzameling brocante en antiek. Eigenaren Floor en Gijs sprokkelen de collectie bij elkaar tijdens bezoekjes aan vlooienmarkten in België, Frankrijk en Engeland. Veel tijd om op pad te gaan hebben ze niet, en daarom zoeken hun (schoon)ouders mee. Met verse smoothies en home made citroen- en frambozentaart is de kaart van Stilleven even kleurrijk als het interieur. Achter in de zaak vind je een beschut terras en Gijs’ houtwerkplaats. Alle tafels zijn door hem in elkaar getimmerd en hij levert ook op bestelling. Kortom: een ideaal plekje om je dag te starten.

2. Mevrouw JanssenMevrouw Janssen

Twee leuke dames – Gerda en Angela – die een winkeltje uitbaten met een mengelmoes aan spullen die zij gewoon mooi vinden, vinden wij top! Van beddengoed en kussens tot beeldjes, zeepjes en verf van Painting The Past, bij Mevrouw Janssen vind je van alles wat. Een perfecte stop voor wie in Breda op cadeautjesjacht is. Grappig: op de vraag wie die mevrouw Janssen eigenlijk is, antwoordt Gerda: “Toen wij hier jaren geleden onze winkel openden, leken alle winkel op de Ginnekenweg Janssen te heten: de groenteboer, de bakker, de slager… Het is dus een knipoog naar die tijd. Voor het gemak zijn onze klanten ons ook maar zo gaan noemen.”

3. Grand Theatre BoekhandelGrand-Theatre-Boekhandel

Prachtig, wanneer een bijzonder pand met historische waarde een nieuwe – en onverwachte – functie krijgt. Dat gebeurde ook met het Grand Theatre. Het art deco-gebouw diende tot 2007 als bioscoop en theater. Initiatiefneemster en eigenares Grietje toverde het pand om tot een boekhandel met espressobar en lunchroom. Alle literaire genres zijn aanwezig, met een extra uitgebreide collectie kinderboeken en Engelstalig leeswaar. Op zoek naar koopjes? Die vind je op het balkon, dat ingericht werd als koopjeshoek. Boekenwurmen kunnen hier makkelijk een hele middag doorbrengen.

 

De volledige reportage vind je terug in editie 11.

© Denise Keus – Productie: Lotje Deinum