Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Stylen: zo geef je elke hobby z’n plek in huis

Experimenteren met een nieuw recept, een lang genegeerd borduurwerkje afmaken, eindelijk beginnen aan dat ene boek… Veel ruimte is er niet voor nodig, maar het is wel fijn om een plekje te hebben waar je je spullen even kunt laten liggen. Door gezellige hoekjes in te richten – als is het maar een klein tafeltje of een lekkere stoel met een leeslampje – geef je je hobby’s alle ruimte. Hieronder vind je hoe je dat doet.

Meer stylingtips? Abonneer je nu op Ariadne at Home.

Bakdomein

Met een stoer houten tafeltje en vintage keukenspullen tover je een hoekje van de keuken om in een mini-bakkerijtje met een gezellige peperhoekhuisjessfeer. Bewaar meel en suiker in glazen potten met een beugelsluiting – niet alleen mooi, maar door droge ingrediënten luchtdicht te bewaren blijven ze ook langer vers – en berg uitsteekvormpjes en ander gereedschap op in mandjes.

Naaiatelier

Meer dan een charmant versleten houten eettafel en een mooie rieten stoel heb je niet nodig om van een vergeten hoekje op zolder een fijne plek te maken waar je in alle rust aan de mooiste zelfmaakprojecten kunt werken. Berg al je materialen op in vintage mandjes in verschillende vormen en maten. De beste exemplaren vind je vaak voor een habbekrats bij kringloopwinkels.

Papierparadijsje

Zie je jezelf al zitten, als een achttiende-eeuwse schrijfster aan zo’n klein schrijftafeltje met geheime laatjes? Geef een oude spijlenstoel een update met een lik zachtroze krijtverf, voorjaarsboeketje erbij, lampje erboven, en je bent klaar om helemaal op te gaan in je belangrijke correspondentie, dagboekaantekeningen en af en toe een aquarelletje.

Groene werkplaats

De dagen worden nu echt merkbaar langer, maar voor veel zaden is het buiten nog te koud. Binnen voorzaaien kan al wel, zodat je plantjes al een flinke voorsprong hebben wanneer ze straks naar buiten mogen. Moestuinplannen? Je kunt deze maand bijvoorbeeld al radijs, snijbiet en bonen zaaien. Of ga je dit jaar voor een weelderige pluktuin? Zaai dan nu alvast kosmos, goudsbloemen, pronkerwten en zinnia’s.

Meer tips over hoe je je creatieve bezigheden een plekje geeft? Bestel Ariadne at Home editie 3 hier met 25% korting.

Productie, styling en DIY: Janneke Peters (jannekepeters.com) / assistent en model: Britta May / fotografie: fotolemaire.nl Tekst: Rachel Lancashire