Welkom in de Ariadne at Home-barn op de vt wonen&design beurs

Onze fantasie gaat al snel met ons op de loop als we op het platteland een oude, verlaten schuur zien staan. Daar zouden we een fantastisch huis van kunnen maken… Daarom presenteren we dit jaar op de vt wonen&design beurs onze eigen barn. Een plek om vrienden en familie te ontvangen en waar je samen van het leven kunt genieten. 

Barn

Nieuw & nostalgisch

Onze barn combineert het beste van twee werelden. Aan de ene kant heeft het de charme en de sfeer van een oude schuur, aan de andere kant zijn er volop snufjes van nu aan toegevoegd, waardoor het hier comfortabel wonen is. Dit is de plek waar je thuiskomt, waar gezelligheid heerst of je nu omringd wordt door vrienden of een avond voor jezelf hebt. Bovendien is het een inspirerende plek waar je de creativiteit bijna kunt aanraken. Deze barn hebben we kunnen realiseren dankzij onze stylisten en partners. We stellen ze graag aan je voor.

Wie bouwt er mee?

Floorify-en-Graham-&-Brown
Links: Floorify – Rechts: Graham & Brown

Floorify

Dankzij een rigide, watervaste en geluidsabsorberende kern –die het bedrijf zelf ontwikkelde – combineert Floorify de beste eigenschappen van klikpvc en -laminaat in een tijdloos design. Je kunt kiezen uit 27 plankenvloeren en 5 tegelvloeren. Opvallend zijn de XL planken van 2 meter lang en 24 centimeter breed. Heb je de liever de looks van een betonvloer? Kijk dan eens naar de vinyltegelvloeren met betonlook. Voor onze barn leverde Floorify de vloer. Meer info: floorify.com.

Graham & Brown

Wil je de wanden aanpakken, dan denk je aan Graham & Brown. Hier vind je de perfecte match tussen behang en verf. Of je nu op zoek bent naar een mooi tropisch design, een geometrisch behang, of juist een bijzonder exclusief handgeschilderd behang. Alle verf die wij gebruikten in de barn is van Graham & Brown, net als het behang aan de buitenkant en een aantal behangen binnen. Meer infograhambrown.com/nl

The-Windsor-Bathroom-company-en-Behangfabriek
Links: The Windsor Bathroom Company – Rechts: Behangfabriek

The Windsor Bathroom Company

Voor een keuken of een badkamer in een landelijke, klassieke of Engelse stijl moet je bij The Windsor Bathroom Company zijn. Hier vind je niet alleen een unieke eigen collectie badkamermeubels, badkamerkranen, baden, toiletten en wastafels, maar ook de mooiste maatwerkkeukens. Niet zo gek dus dat wij graag met dit bedrijf samenwerken. In de Ariadne at Home-barn plaatsten zij niet alleen de keuken, maar ook dit prachtige bad staat in onze badkamer. Meer infowindsorbathrooms.nl.

Behangfabriek

Wil je echt iets origineels op de muur, dan moet je bij de Behangfabriek zijn. De Behangfabriek maakt behang op maat, met het design, of de afbeelding die jij wilt. Uniek dus! Op de vt wonen&design beurs zie je hun werk terug in de slaapkamer en de woonruimte van onze barn. Meer infobehangfabriek.com.

Beddinghouse-en-Jasno
Links: Bedding House – Rechts: Jasno

Bedding House

Al jaren zijn we dol op het bedtextiel van Bedding House. We zijn er dan ook trots op dat we twee keer per jaar de Ariadne at Home-collectie mogen presenteren. Onze najaarscollectie zie je liggen op de bedden in de barn en de B&B. Bedding House is een Nederlands familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en distribueren van bed- & badtextiel. In de collectie vind je onder andere dekbedovertrekken, hoeslakens, moltons, sierkussens, spreien en handdoeken. Meer infobeddinghouse.com.

Jasno

Zoek je sfeervolle raamdecoratie op maat, dan ga je naar JASNO. Hier vind je shutters, houten jaloezieën, vouwgordijnen en verticale lamellen. Dit jaar presenteerde de fabrikant een compleet nieuwe collectie shutters en houten jaloezieën met nieuwe kleuren, ladderbanden, houtsoort én een nieuwe shutter lamelmaat. Kijk vooral even naar de buitenkant van ons huis: de indrukwekkende 3 meter (!) hoge shutters zijn geleverd door JASNO. Meer infojasno.nl.

Jan-van-ijken-Combitex-Designtegels
Boven: Jan van IJken – Links: Designtegels.nl – Rechts: Combitex en Even anders

Jan van IJken

Liefhebbers van authentieke en bijzondere bouwmaterialen kunnen hun hart ophalen bij Jan van IJken Oude Bouwmaterialen. Of je nu op zoek bent naar oude paneeldeuren, bijzondere tegeltjes, een oude schouw, een partij doorleefde planken voor de vloer, een tafel of badkamermeubel. Alle ramen in onze barn werden geleverd door Jan van IJken. Meer infooudebouwmaterialen.nl.

Designtegels.nl

Of je nu gaat voor Portugese cementtegels, Marokkaanse Zelliges, metro-tegeltjes of betonlooktegels, Designtegels.nl heeft ze voor je. In hun showrooms in Breda en Utrecht kun je je laten betoveren door de enorme collectie. De adviseurs helpen je graag om een mooi ontwerp te maken. Liever zelf eerst aan de slag? Kijk dan eens op de website en probeer de cementtegelplanner en de tegelviewer uit. Voor onze barn leverden ze de tegels voor de keuken en de badkamer. Meer infodesigntegels.nl.

Combitex en Even anders

Ooit begon deze winkel als legerdump, maar tegenwoordig is deze zaak vooral bekend als woonwinkel. Hier moet je zijn voor (stoere) meubelen op maat, lampen, kisten, kapstokken en nog veel meer leuke woonaccessoires. Een inspirerende plek! Voor het Ariadne at Home huis leverde Combitex niet alleen de twee luifels aan de buitenkant, maar ook een lang meubel dat wordt gebruikt om in te slapen, spullen in op te bergen, aan te werken en aan te eten. Meer infocom-anders.nl.

Workshop van Annie Sloan PaintTM bij Ariadne at Home

Natuurlijk wil je in zo’n inspirerende omgeving als de vt wonen& design beurs ook jouw creativiteit de ruimte geven. Dat kan tijdens de workshop van Annie Sloan Paint die in het huis van Ariadne at Home wordt gegeven. In een uur tijd maak je een decoratief hangplankje met een dessin naar keuze. Je maakt hierbij gebruik van Annie Sloan Chalk Paint en de Chalk Paint Wax.

Wandplankje

Inschrijven?

De workshop wordt op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag gegeven van 10.15-11.15 uur en van 14.30-15.30 uur. Per workshopronde is ruimte voor 10 deelnemers. Aanmelden kan via annie-sloan.nl/vtwonen. Deelname kost € 7,50.

Wil je graag als eerste op de hoogte zijn van het volledige beursprogramma van Ariadne at Home? Volg ons dan op Facebook en Instagram, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en hou onze website in de gaten: ariadneathome.com.

vt wonen&design beurs

Wanneer: 1 tot en met 6 oktober 2019. Dagelijks open van 10 tot 18 uur. Op donderdag en vrijdag open tot 21 uur.

Waar: RAI Amsterdam, Europaplein 22, Amsterdam (NL)

Meer info: vtwonenendesignbeurs.nl