Zee van bloemen
Een groot boeket als middelpunt, kleine vaasjes verspreid over tafel of bloemen verwerkt in een gerecht. Geen feest zonder bloemen.
Dille, leeuwenbek, dahlia, anjer, sandersonia, dhelphinium, gladiool en lisianthus.
B(l)oeiend zomerboeket
Heel feestelijk is een luchtig samengesteld boeket met een mix van zomerse bloemen. Hierboven geven we je een suggestie voor bloemen die prachtig zijn in zo’n boeket, maar het ook goed doen los in kleine, verschillende vazen.
Niet eetbaar, wel mooi!
Bloemen zijn ook perfect om gerechten mee te decoreren. Voordeel van enkel decoreren, is dat het geen eetbare bloemen hoeven te zijn, dus je kunt ze gewoon uit de tuin plukken. Vergeet je gasten niet te vertellen dat het om decoratie gaat.
Nodig:
• 200 gram zachte boter • 200 gram suiker • 4 eieren • 200 gram bloem • 2 theelepels bakpoeder • 1 zakje vanillesuiker • 150 gram kleingesneden rabarber • wat citroenrasp • zakje wit glazuur • geleisuiker
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de boter zacht met de mixer. Voeg de suiker toe en mix glad. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg al mixend de bloem toe aan het mengsel. Voeg tenslotte de vanillesuiker en citroenrasp toe en mix alles goed door elkaar. Spatel de rabarber erdoor. Doe het beslag in een tulbandvorm. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster. Als topping kun je een zakje wit glazuur gebruiken, met daaroverheen een sausje van stukjes rabarber, geleisuiker en water.
Vintage bloemenpers 18×18 cm (Etsy).
Vondst
Soms zou je je herinneringen wel in een doosje willen stoppen zodat je ze áltijd kunt bekijken. Deze bloemenpers helpt daar een handje bij. Droog de mooiste bloemen van het feest in deze vintage bloemenpers. Over een paar jaar zijn ze prachtig en kun je ze inlijsten en ophangen.
Bron: Ariadne at Home juli 2016 | Samenstelling Myla Griese | Eindredactie Marion de Boer | Foto 2 Zilverblauw