Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zelf ijsjes maken

Tropische temperaturen zijn heerlijk als je een feest geeft. Ter verkoeling trakteer je je gasten op zo’n prachtig zelfgemaakt ijsje.
ijsjes

IJsbloemen

Op zwoele zomerdagen verdrijf je de hitte het lekkerst met… ijs. Niet zomaar ijsjes, maar bloemenijsjes. Daarmee verwen je alle zintuigen. Maak maar vast plaats in de vriezer, want deze beauty’s zijn zo gemaakt.

Dit heb je nodig:
• vlierbloesemsiroop
• eetbare bloemen (via Bloom Bites)
• water
• ijsvormpjes met deksel
• ijsstokjes

Aan de slag:

  • Vul de ijsvormpjes voor 1/3 deel met de eetbare bloemen.
  • Doe 1/3 deel siroop in een kan en giet hier 2/3 deel water bij.
  • Giet de limonadesiroop voorzichtig in de ijsvormpjes. Schenk tot 1 cm onder de rand van de vormpjes.
  • Sluit de ijsvorm af met het deksel en steek het houten stokje erdoor. Laat de ijsjes minimaal een dag in de vriezer hard worden. Houd ze voor serveren even onder de warme kraan, dan haal je de ijsjes zo uit de vorm. Meer info, ideeën en tips staan op Mooi wat bloemen doen.

ijsjesMooie klontjes

Zo maak je ze:

  • Snijd fruit in stukjes en knip de stelen van bloemen zo kort mogelijk af. Leg ze samen of apart in een lege ijsblokjeshouder.
  • Vul de houder met water. Zorg dat het fruit en bloemen onder water staan. Zet in de diepvries.
  • Na ongeveer drie uur zijn de ijsblokjes klaar voor gebruik.

ijsjes

Durf te mixen

Met ijs kun je leuk experimenteren. Mix eens verrassende ingrediënten met elkaar als: magere kwark met frambozen en basilicum of met citroen en kokos. Meer inspiratie? In het boek ‘IJS’ staan 156 pagina’s vol heerlijke ijsrecepten. IJS Elisabeth Johansson, Karakter Uitgevers (bol.com).

Bron: Ariadne at Home juli 2016 | Samenstelling Myla Griese | Eindredactie Marion de Boer