Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Sterren van papier

Hoera! In editie 13 vind je prachtig feestpapier waarmee je papieren sterren kunt vouwen. Zo doe je dat:

1 Begin met een perfecte vijfhoek. Je kunt de vijfhoek hiernaast uitknippen of hem gebruiken als sjabloon. Leg de vijfhoek met één zijde onderaan recht voor je. Vouw hem dubbel (1). Vouw weer open, roteer de vijfhoek en herhaal dit voor alle zijden. 

2 Vouw de punten onderaan (A en B) tot aan de net gemaakte vouwlijnen (A2 en B2). Vouw open, roteer de vijfhoek en herhaal dit voor alle zijden. 

3 Gebruik de lijnen en vouw deel 1 en nadien deel 2 gelijktijdig dicht. Laat het gezamenlijke deel naar buiten komen en druk een ‘nieuwe’ vouwlijn aan. Vouw weer open, roteer de vijfhoek en herhaal dit voor alle zijden. 

4 Deze figuur met de vouwlijnen heb je nu gemaakt, met binnenin een kleine vijfhoek. Duw de buitenvlakken omhoog en naar de lijnen toe in elkaar, zodat je een stervorm krijgt.

5 Draai de ster helemaal om, en vouw punt A naar punt B (het middelpunt). Roteer de ster, vouw even open en herhaal dit voor het volgende vlak, vouw dicht en roteer verder. Herhaal dit voor de volgende vlakken tot je ster klaar is. Nog niet helemaal duidelijk? Kijk naar het filmpje hieronder.